PSV door prachttreffers eenvoudig voorbij RKC

19 december 2021 18:40

PSV door prachttreffers eenvoudig voorbij RKC; image source: Pro Shots

PSV heeft redelijk eenvoudig weten te winnen van RKC. In Waalwijk wist de ploeg van Roger Schmidt met 1-4 te winnen. Yorbe Vertessen maakte twee treffers, terwijl ook Cody Gakpo en Phillipp Mwene tot scoren kwamen.

PSV begon goed aan het duel in Waalwijk en nam direct het initiatief. Dat leidde al snel tot een grote kans na een geweldige voorzet van Ritsu Doan. Omdat Bruma de bal echter niet goed raakte kon doelman Vaessen redding brengen.

Het tempo ging vervolgens hard omlaag. PSV had wel de controle, maar kwam lange tijd niet tot kansen omdat RKC eenvoudig overeind kon blijven.

Halverwege de eerste helft viel Doan geblesseerd weg. De Japanner kwam met zijn hoofd in aanraking met Büttner. De linksback van RKC kon na een blessurebehandeling verder, terwijl Doan niet meer verder kon. Terwijl Carlos Vinícius klaar stond om in te vallen viel ook Bruma uit met een spierblessure, zodat ook Yorbe Vertessen binnen de lijnen moest komen. De Belg was al snel gevaarlijk maar zijn kopbal ging net naast het doel.

Twee minuten later opende Vertessen alsnog de score. Mauro Júnior veroverde de bal nadat RKC probeerde te counteren, waarna Cody Gakpo de bal voorgaf. Mario Götze liet de bal lopen, waarna Vertessen de bal schitterend in het doel ramde.

Vlak voor rust was het opnieuw raak. Vinícius kreeg uit een pass van Phillipp Mwene de bal net niet goed onder controle zodat de doelman redding kon brengen. Götze wist de rebound wel in het doel te werken, maar na een lange VAR onderbreking werd het doelpunt vanwege buitenspel van de Braziliaan afgekeurd.

In de tweede helft ging de bal al snel op de stip. Na een goede pass van Vinícius werd Mwene onderuit gehaald in het strafschopgebied zodat PSV een penalty kreeg. Gakpo ging achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 0-2. Een minuut later leek Vinícius zelf op weg te kunnen naar de 0-3, maar omdat hij de bal te ver voor zich uit speelde kon de doelman de bal redden. Al snel was ook Olivier Boscagli dicht bij een treffer, maar een vrije trap van de verdediger ging via de keeper van RKC op de paal.

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Joël Drommel wist goed redding te brengen. Uit de daaropvolgende counter sloeg PSV direct toe. Mwene leek de bal voor te willen zetten, maar raakte de bal verkeerd. Het betekende echter een schitterende treffer omdat de doelman de bal niet verwacht had en hij daardoor in het doel belandde.

Twintig minuten voor tijd kreeg Vertessen weer een enorme kans. De Belg ging tot woede van de rest voor eigen kans in plaats van af te geven op de volledig vrijstaande Vinícius, waardoor er slechts een corner volgde in plaats van een doelpunt. Uit die hoekschop maakte Vertessen zijn fout meer dan goed door op knappe wijze vanaf rand zestien de bal over de doelman te werken.

Elf minuten voor tijd wist RKC uit het niets ook tot scoren te komen. Phillip Max liet om onbegrijpelijke redenen zijn man lopen toen een voorzet gegeven werd, Drommel schatte die bal niet goed in, waardoor bij de tweede paal de 1-4 eenvoudig kon worden binnen getikt. Een minuut later was PSV dicht bij de vijfde treffer, maar achtereenvolgens Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré en Vinícius vonden de doelman op hun weg. Twee minuten later schoot Sangaré met een bekeken schot bovendien op de paal, terwijl in de laatste minuut de doelman van RKC wederom redding wist te brengen op een schot van hem.

In de laatste minuut van de blessuretijd was het alsnog bijna 1-5. Een voorzet van Vertessen werd door een van de verdedigers van RKC verlengd, maar kon nog net door de doelman gekeerd worden. De bal kwam vervolgens tegen Vinícius aan, maar ook dat leidde niet tot een treffer. PSV won daardoor eenvoudig met 1-4 in Waalwijk.