Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eindigt 2021 als koploper na winst tegen Go Ahead

23 december 2021 20:39
Foto: Pro Shots

PSV eindigt 2021 als koploper na winst tegen Go Ahead; image source: Pro Shots

PSV heeft het kalenderjaar afgesloten met de koppositie in de Eredivisie. Tegen Go Ahead Eagles speelde de ploeg geen goede wedstrijd, maar won wel met 2-0. Phillipp Mwene en Cody Gakpo zorgden voor de treffers.

PSV nam vanaf het begin direct het initiatief en ging op zoek naar de treffer. Die viel ook al snel. Met een goed schot zorgde Phillipp Mwene net buiten de zestien voor de 1-0.

Lange tijd gebeurde er vrij weinig in het Philips Stadion. Het tempo van PSV lag veel te laag, terwijl Go Ahead nauwelijks over de middenlijn kwam.

Na een half uur spelen moest PSV alweer noodgedwongen wisselen. André Ramalho raakte geblesseerd toen hij een bal probeerde te blokken en kon niet meer verder.

PSV had vervolgens een korte periode waarin het een paar keer gevaarlijk werd, terwijl er diep in blessuretijd een enorme kans volgde. Uit een voorzet van Cody Gakpo kon Yorbe Vertessen vrij inschieten. De aanvaller deed dat echter veel te gehaast zodat de bal ruim over het doel ging.

In de tweede helft duurde het even voordat er gevaar kwam. Na tien minuten spelen kwam de eerste kans toen Carlos Vinícius zijn schot gekeerd zag worden. Twee minuten later kreeg Go Ahead plotseling een kans. Mwene speelde de bal terug, maar deed dat in de voeten van een van de spelers van Go Ahead. Joël Drommel kon echter eenvoudig redding brengen.

Halverwege de tweede helft kwam Go Ahead met tien man te staan. Higler zag over het hoofd dat Vertessen doorgebroken werd, maar hij werd gecorrigeerd door de VAR. Het was echter Go Ahead dat opeens een paar keer in korte tijd gevaarlijk werd.

Een kwartier voor tijd kwam dan toch de tweede treffer voor PSV. De net ingevallen Maximiliano Romero kreeg de bal niet goed onder controle, maar wist deze direct weer te veroverem door goed druk te zetten. Uit zijn pass kon Cody Gakpo de 2-0 binnentikken.

In de resterende minuten ging PSV nog op zoek naar verdere doelpunten, maar doelpunten vielen er niet meer. PSV eindigde het kalenderjaar daarom met een 2-0 overwinning.




Discussieer mee op de forums


Tags

cody gakpo mwene phillipp vertessen binnentikken blokken carlos drommel eagles eredivisie gecorrigeerd gehaast higler inschieten maximiliano middenlijn noodgedwongen ramalho romero var veroverem vinicius

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje