Transparent
Inloggen
Sluiten

Tweede seizoenshelft begint voor PSV in Groningen

13 januari 2022 21:33

Voor PSV begint zondagmiddag de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Trots van het Noorden kent tot nu toe een moeizaam seizoen en staat op een twaalfde plek. Het gat naar de promotie/degradatie play-off is bovendien ook kleiner dan het gat naar de play-offs om Europees voetbal.

PSV speelde 54 keer eerder in Groningen voor de Eredivisie en dat leverde vaak problemen op. Tot nu toe werd er 25 keer gewonnen, 12 keer gelijk gespeeld en 17 keer ging het duel verloren. De laatste nederlaag was echter in oktober 2013. Vorig seizoen werd nog met 1-3 gewonnen in de Euroborg. Dat duel stond toen echter vooral in het teken van de rentree van oud-PSV'er Arjen Robben. Hij viel toen in de eerste helft al uit met een blessure. De thuiswedstrijd werd dit seizoen met 5-2 gewonnen.

Voor Ritsu Doan wordt het zondag een weerzien met zijn oude club, aangezien hij in 2019 de overstap maakte van FC Groningen naar PSV. In twee seizoenen bij FC Groningen kwam hij in 66 officiële wedstrijden tot 16 doelpunten.




Tags

groningen arjen degradatie doan eredivisie euroborg promotie robben twaalfde weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje