Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo: 'Tweede aanvoerder van PSV is een hele eer'

15 januari 2022 09:58 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo: "Tweede aanvoerder van PSV is een hele eer"; image source: Pro Shots

Cody Gakpo kijkt met een goed gevoel naar de ontwikkeling die hij afgelopen jaar heeft weten te maken onder Roger Schmidt. Zo werd hij afgelopen zomer benoemd tot tweede aanvoerder van PSV. "De trainer zei: ik zie leiderscapaciteiten bij jou, zou je het willen? Een hele eer, helemaal ook als jongen van de club en de stad", aldus Gakpo in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Gevraagd wordt aan de aanvoerder waarom PSV dit seizoen niet opnieuw gaat instorten, omdat het een jaar geleden helemaal misging. "Ik denk dat het dit seizoen een kwaliteit van ons is hoe we reageren na tegenslag. We verloren 5-0 van Ajax, 4-0 van Feyenoord, dan kan het daarna instorten. Is niet gebeurd", zo geeft hij aan. "We hebben ook al tien punten gepakt in slotfases van wedstrijden, las ik. We kunnen kampioen worden, iedereen in de selectie heeft dezelfde mindset. Maar goed, we zijn pas op de helft."

In de topwedstrijden laat PSV nog te vaak op cruciale momenten de kansen zelf liggen. "Terwijl er wel tégen ons wordt gescoord", zegt hij daarover. "Feyenoord-thuis, net voor rust valt hun 0-1. Daarna: kansen op 1-1, maar na 70 minuten: 0-2 en klaar. Uit in Amsterdam missen wij de eerste kansen en daarna scoren zij. We moeten die toppers nog eens goed analyseren, want het zijn toch de speciale wedstrijden."




Tags

gakpo cody eer feyenoord leiderscapaciteiten misging roger schmidt slotfases

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wat een verademing zeg, deze woorden van Cody op voorpagina PN, net boven de nieuwe episode van de neverending soapstory van Mo.

Er trots op zijn om reserve-aanvoerder te zijn van de club waar je bent opgegroeid in de stad van je geboorte. Bijna (te) nederig. Diepe buiging. Chapeau Gakpo!
+10/-0

 
2 jaar geleden
Gebeurt niet vaak killer, maar het hadden mijn woorden kunnen zijn.
+2/-0

 
Sluit ik me ook volledig bij aan.

Die beelden toen hij tegen (ik meen) Galatasaray voor het eerste keer die band om kreeg waren fantastisch. Een speler waar je aan zijn gezicht zag dat hij oprecht vereerd was dat hij de aanvoerder van de ploeg mocht zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
D'r zit een goeie kop op ja. Gakpo wel te verstaan, Killer weet ik niet
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Supertalent, voorbeeldprof, clubspeler en dat alles in 1 persoon. trots!!
+1/-0

2 jaar geleden
Doe maar een hatrickje,koning Gakpo!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage