Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten'

20 januari 2022 11:27 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Érick Gutiérrez: "Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Érick Gutiérrez aan eigenlijk van plan te zijn geweest om afgelopen zomer te vertrekken bij PSV. "Dat is normaal. Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Daar wil ik met Mexico absoluut bij zijn", aldus Gutiérrez. "Ik moest dus ergens gaan spelen. Ik was bijna rond met Cruz Azul, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik toch bij PSV ben gebleven."

De middenvelder voelt zich nu heel goed bij PSV. "Mijn situatie is compleet veranderd en dat is fijn. Ik zit niet meer op de bank, maar ik sta in de basis bij PSV", zo geeft hij aan. "Dat ik veel speel is nodig om geselecteerd te worden. Als het lukt, wordt het mijn tweede WK met Mexico. Maar dat komt later, eerst wil ik kampioen worden met PSV."

In het begin had hij het wel lastig in Eindhoven. "Ik heb bijna drie jaar niet gespeeld, dat is voor een voetballer natuurlijk hartstikke moeilijk. Juist omdat ik bij Pachuca aanvoerder was en alles speelde", zegt hij daarover. "Maar ik heb een koppig karakter, ik ben eigenwijs. Natuurlijk heb ik ieder seizoen getwijfeld, ik wilde echter niet zonder te vechten weggaan. Omdat ik voelde en zeker wist dat ik met mijn spel zou kunnen slagen bij PSV."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez mexico azul cruz eigenwijs koppig pachuca qatar weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Oké fijn om te weten. En nu? Speelt bij gebrek aan beter.
+3/-4

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tis jou niet opgevallen dat sinds zijn komst in de basis het elftal veel beter in balans is, we veel meer controlle hebben en veel minder weggeven? Schmidt in ieder geval wel
+10/-1

 
2 jaar geleden
Het blijft bij gebrek aan beter. Gewoon een hele matige voetballer. Die 2-0 van Sociedad gemist?
+2/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker niet gemist, maar als we elke speler moeten beoordelen op ‘die ene fout’ die ze in ‘die ene wedstrijd’ gemaakt hebben dan kunnen we het hele elftal al 3x afschrijven. Bottom line, er hebben veel spelers een kans op ons middenveld gehad de afgelopen jaren maar sinds Guti naast Sangare is komen te voetballen is het eindelijk stabiel. Als jij betere opties weet binnen onze mogelijkheden, heel graag, maar ik zie ze niet. PS, ik ben vooral lyrisch over het duo Guti/Sangare. De Guti van voor z’n wederopstanding was ik ook niet enthousiast over
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Was idd een beetje flauw van mij.

Maar begrijp mij niet verkeerd hoor. Hoewel ik het voetbal nog steeds niet om aan te gluren vind, ben ik blij dat wij iig, vooralsnog, nog meedoen. En dan is dit momenteel idd wellicht de beste oplossing. Al haalt een topfitte Guti het niet bij een topfitte Van Ginkel.

Maar het gaat mij met name over dit item, en met name de uitspraken van Guti. Lekker belangrijk dat-ie weg wilde. Geniet van het moment. Dat teruggrijpen op 'what might have been', voegt imo niets toe. Verleden is niet aan de orde, de toekomst is wat telt, te beginnen bij zondag, de cruciale kraker.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dan ben ik bang dat die kraker echt nog te vroeg komt voor dit PSV, met of zonder Guti. Ik heb in ieder geval al een nederlaag ingecalculeerd omdat we niet alleen kwalitatief de mindere zijn maar ook nog geen ingespeeld geheel (door blessures, Corona steeds wisselende samenstelling) en Ajax een ingespeelde machine. Denk wel dat we in punten een flink grotere voorsprong op Ajax hadden gehad als we vanaf het begin van het seizoen met Guti/Sangare hadden gespeeld
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of als wij "gewoon" van Heerenveen & Willem II hadden gewonnen.

Ik deel jouw vrees m.b.t. zondag, heel weinig fiducie in goede afloop. Jouw hoop, elders hier, omtrent komend seizoen deel ik dan weer niet.

Imo is het nu of nooit (waarbij 'nooit' dan als overdrachtelijk gezien moet worden, zeg maar eerder 'ooit' dan).
+1/-0

2 jaar geleden
Dat hij er maar een paar over de boarding heen naait zondag. Te beginnen met Susan Tadic.
+1/-1

2 jaar geleden
Bij de Gold Cup was hij ook gewoon opgeroepen na een flinke tijd niet gespeeld te hebben. Nergens voor nodig dus.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoe vaak gaan we dit verhaal nog horen?

Als er geen nieuws is is er gewoon geen nieuws. Niks mis mee. Deal with it, of juist niet dus.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Beter dan het geweest is maar ik zie hem weinig moois of beslissends doen. Wat mij betreft niet het niveau wat we (hoop ik) nastreven
+1/-0

2 jaar geleden
Komende zomer zie ik hem dan alsnog vertrekken,niet echt het type kwaliteit om helemaal een speler aan de andere kant van de oceaan vandaan te halen.
+1/-0

2 jaar geleden
Voor mij heeft hij echt meerwaarde. En dat had hij al eerder kunnen hebben als onze vriend Rosario niet jarenlang op zo'n onbegrijpelijk voetstuk had gestaan bij onze trainers. Hoewel ik er van overtuigd dat hij nog beter kan is het al heel wat dat we nu iemand in de as hebben met een beetje handelingssnelheid en nu en dan een mooie cross pass on het spel open te breken. Essentieel.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage