PSV na omstreden doelpunt onderuit tegen Ajax

23 januari 2022 16:33

PSV na omstreden doelpunt onderuit tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft de topper tegen Ajax verloren. In het Philips Stadion werd het 1-2. Mario Götze maakte het enige doelpunt voor PSV. Een zeer omstreden beslissing zorgde echter voor de nederlaag.

Het duel in het Philips Stadion kwam moeizaam opgang, omdat beide ploegen een vrij afwachtende houding aannamen. Na een kwartier spelen zorgde een schot van Joey Veermsn voor het eerste gevaar.

Halverwege de eerste helft kreeg Ajax plotseling een kans. Een vrije trap van Berghuis werd niet verlengd, maar Joël Drommel kon de bal nog net tegen de lat tikken.

Het was toch Ajax dat op voorsprong wist te komen. Brobbey was geblesseerd geraakt aan zijn knie en zijn vervanger stond al klaar om er in te komen. Hij kon echter nog wel volledig vrijstaand een voorzet binnen koppen.

PSV voerde het tempo direct op en al snel was het dicht bij de gelijkmaker. Armando Obispo verlengde een hoekschop, waarna Olivier Boscagli kon schieten. Hij schoot echter tegen Pasveer aan. In de resterende minuten gebeurde niets meer, zodat PSV met een achterstand de rust in ging.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg PSV de eerste kans, maar de poging van Ritsu Doan kon worden gekeerd. Enkele minuten later was het alsnog raak. Cody Gakpo onderschepte de bal en uit de pass van Joey Veerman kon Mario Götze vervolgens de 1-1 binnenschieten.

Niet veel later leek Doan op weg naar de voorsprong, maar op het laatste moment wisten de Amsterdammers de bal nog net weg te werken.

Even was het tempo uit de wedstrijd en gebeurde er aanvallend weinig aan beide kanten. Een kwartier voor tijd lag de bal plotseling in het net uit een afstandsschot. Ondanks dat op de beelden duidelijk te zien was dat de bal over de zijlijn was geweest werd de treffer goedgekeurd en ook de VAR greep niet in.

PSV probeerde in het restant nog wel aan te zetten, maar werd niet meer gevaarlijk. Vanwege het vele oponthoud werden er negen minuten blessuretijd gegeven. Gescoord werd er niet meer, zodat PSV onderuit ging.