Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik wist zeker dat de VAR de goal zou afkeuren'

23 januari 2022 18:53

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan het niet te kunnen begrijpen dat de 1-2 van Ajax werd goedgekeurd. "Ik weet dat die bal uit was. Ik had er zelf goed zicht op", aldus Schmidt. "Ik zei het ook tegen de assistent en toen de VAR het ging controleren wist ik zeker dat hij afgekeurd zou gaan worden. Maar uiteindelijk deden ze dat niet."

De trainer was vaker niet te spreken over de beslissingen van de scheidsrechter. "Alle 50/50 momenten waren voor Ajax. In zes wedstrijden tegen Ajax heb ik nu geleerd dat iéder 50/50 moment voor Ajax is. Als wij gescoord hadden zoals Ajax bij die 1-2 vraag ik me af of hij werd goedgekeurd", zo gaf hij aan. "Dat is het gevoel dat ik heb en dat had ik tijdens de wedstrijd een paar keer. Daar klaagde ik over. Alle kleine beslissingen waren voor Ajax en dat was nu ook een beslissend moment."

Over het spel van zijn ploeg was de trainer wel tevreden. "Ajax had het heel lastig hoe wij zonder de bal speelden met de ruit op het middenveld. Je weet dat zij via de zijkanten heel sterk zijn, dus we hielden de ruimtes daar goed gesloten", zei hij daarover. "Ons plan pakte goed uit. We hadden wel wat tijd nodig met ons spel aan de bal, maar na de gelijkmaker verdienden wij de tweede treffer meer. Uiteindelijk hebben we echter niet meer gescoord en dat zullen we moeten accepteren."




Tags

schmidt roger var afkeuren controleren espn klaagde ruit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage