Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie: 'Het heeft er alle schijn van dat de bal uit is'

23 januari 2022 20:39

Scheidsrechter Danny Makkelie werd in gesprek met ESPN gevraagd naar de beslissing waarom het tweede doelpunt van Ajax werd goedgekeurd. "Het heeft er alle schijn van dat de bal uit is, maar de VAR heeft niet het bewijs dat hij echt geheel over de lijn is", aldus Makkelie. "Ik weet als scheidsrechter dat de bolling van de bal nog boven de lijn kan hangen. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat de bal uit is, omdat het er alle schijn van heeft. Maar ik weet ook dat het niet zo hoeft te zijn."

Makkelie ging verder: "De VAR heeft zijn werk gedaan en heeft er naar gekeken. Er is geen camera die haaks op de lijn staat, dus je kunt het niet met honderd procent zekerheid zeggen. Dan mag de VAR niet ingrijpen. En omdat het feitelijk is mag ik zelf ook niet gaan kijken. Als de VAR het niet kan zien, waarom zou ik het dan wel kunnen zien?"




Tags

makkelie var danny bewijs bolling espn haaks

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage