Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak PSV na bizarre blunder onderuit tegen AZ

5 februari 2022 21:54
Foto: Pro Shots

Zwak PSV na bizarre blunder onderuit tegen AZ; image source: Pro Shots

PSV is in het Philips Stadion wederom onderuit gegaan tegen AZ. De ploeg van Roger Schmidt verloor met 1-2. Armando Obispo had nog voor de voorsprong gezorgd, maar nadat de stand weer gelijk geworden was zorgde een bizarre fout van Yvon Mvogo voor de nederlaag.

Beide ploegen maakten vanaf het begin een heel afwachtende indruk. PSV kreeg wel steeds meer controle op het veld, maar het duurde tot de 19de minuut voor de eerste bal op doel ging.

Het was echter wel direct raak. Armando Obispo kopte vanuit een corner hard binnen en zette PSV daarmee op een 1-0 voorsprong.

Ook na die goal veranderde er weinig aan het spelbeeld. Er kwam nauwelijks gevaar van beide kanten. Het duurde tot de 40ste minuut voordat er weer een bal op doel ging. Ook nu was het meteen weer raak, maar dan wel aan de andere kant. Een afgeslagen hoekschop van AZ werd door PSV enorm slecht verdedigd. Wijndal kon daardoor eenvoudig het strafschopgebied in gaan en voorgeven op drie spelers van AZ die volledig vrij stonden. Martins Indi kon daardoor eenvoudig de 1-1 binnen schieten.

Vlak voor rust kreeg Ibrahim Sangaré plotseling een enorme kans nadat een voorzet van Mauro Júnior van richting werd veranderd en bij de tweede paal plotseling voor de voeten van de Ivoriaan viel. Hij leek echter te schrikken van de mogelijkheid en de bal ging dan ook naast.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. PSV drong iets meer aan dan AZ, maar de passing van beide kanten was zo zwak dat er geen fatsoenlijke kans te noteren was.

Na een uur spelen werd het tempo aan de kant van PSV flink opgevoerd en werd er vol druk gezet op het doel van AZ. Het leek wachten op de nieuwe voorsprong van PSV, maar buiten een afstandsschot van Mauro Júnior was er geen schot op doel geweest.

AZ was zelf nauwelijks over de middenlijn gekomen, maar kwam een kwartier voor tijd vanuit het niets op voorsprong. Yvon Mvogo, die de voorkeur kreeg boven Joël Drommel, dook op bizarre wijze onder de bal door zodat Karlsson eenvoudig kon binnen tikken.

PSV probeerde in het restant van de wedstrijd nog wel tot een treffer te komen, maar wist geen moment gevaarlijk te worden en kon met het schaamrood op de kaken de kleedkamer in nadat het op een beschamende manier verloor.




Discussieer mee op de forums


Tags

armando mauro mvogo obispo spelbeeld yvon afgeslagen afwachtende dook drommel drong indi ivoriaan kaken karlsson martins middenlijn noteren passing roger sangare schaamrood schmidt verdedigd voorgeven wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage