Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is vooral heel jammer voor Yvon Mvogo'

5 februari 2022 23:33

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan zeer teleurgesteld te zijn. "Het is vooral heel jammer voor Yvon Mvogo", aldus Schmidt. "Hij heeft lang moeten wachten tot hij weer mocht spelen. Hij deed het goed in de trainingen en verdiende het om weer te spelen, omdat Joël Drommel de laatste maanden niet betrouwbaar was. Yvon kreeg vandaag de kans en krijgt dan zo'n doelpunt tegen."

Volgens de trainer zat zijn ploeg goed in de wedstrijd. "Zeker aan het begin van de tweede helft. We waren een stuk agressiever, wonnen de duels en zetten AZ onder druk. We waren op weg naar de tweede goal, maar toen kwam dat doelpunt en toen werd het lastig", zo gaf hij aan.

Schmidt werd gevraagd of zijn ploeg wel genoeg inzet had getoond. "Na onze goal in de eerste helft waren we iets te passief. Het was op het middenveld niet aggresief genoeg. Daar hebben we het in de rust over gehad en daarna ging dat wel goed", zei hij daarover. "Voor mijn gevoel hadden we de wedstrijd onder controle en waren we in staat om tot kansen te komen. Zonder die tweede goal van AZ zouden we gewonnen hebben, maar we zullen dit resultaat moeten accepteren."

Ook zag de trainer zijn ploeg een steeds gefrustreerdere indruk maken. "Ze wilden graag winnen. Het is dan lastig om rustig en slim te blijven en geen onnodige fouten te maken", aldus Schmidt. "AZ heeft het uiteindelijk slim gedaan en heeft deze fouten gebruikt om te profiteren. We hebben er alles aan gedaan, maar moeten accepteren dat we niet in staat waren om een tweede doelpunt te maken."

Schmidt was het eens met de opmerking dat PSV al te vaak verloren heeft in een topwedstrijd. "Twee weken geleden verloren we door een bizarre goal met 1-2 van Ajax en nu door een bizarre goal met 1-2 van AZ. Dat is natuurlijk geen toeval", zei hij daarover. "We zullen hiervan moeten leren. Dinsdag wacht er weer een belangrijke wedstrijd in de beker en dan zullen we er weer moeten staan."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt yvon mvogo roger aggresief agressiever drommel espn gefrustreerdere passief

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage