Jong PSV verliest op bezoek bij Jong Ajax

7 februari 2022 22:04

Jong PSV verliest op bezoek bij Jong Ajax; image source: Pro Shots

Jong PSV is maandagavond onderuit gegaan op bezoek bij Jong Ajax. De ploeg van Ruud van Nistelrooij verloor met 2-0. Beide doelpunten van de thuisploeg werden vanaf de strafschopstip gemaakt. Twintig minuten voor tijd maakte Fredrik Oppegard zijn rentree. De Noorse linksback ontbrak sinds augustus vanwege een blessure. In de slotfase lag het duel nog lange tijd stil omdat scheidsrechter Eijgelsheim zelf geblesseerd uitviel.

Door de nederlaag is Jong PSV in de derde periode naar de derde plaats gezakt. Koploper FC Emmen heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld, omdat Helmond Sport enkele weken geleden weigerde te spelen. Aanvankelijk werd uitgegaan dat FC Emmen die wedstrijd reglementair zou winnen, maar de KNVB heeft afgelopen weekend laten weten dat de wedstrijd alsnog gespeeld moet worden.

Opstelling Jong PSV: Peersman, Markelo, Comenencia, Vos, Leysen (71' Oppegard), Kjolo, Ledezma (71' Tielemans), Sealy, Nassoh (71' Thomas), Saibari (85' Doudah), Fofana