PSV probleemloos naar halve finale beker na winst tegen NAC

8 februari 2022 20:49

PSV probleemloos naar halve finale beker na winst tegen NAC; image source: Pro Shots

PSV heeft op eenvoudige wijze de halve finale van de TOTO KNVB Beker gehaald. In eigen huis was de ploeg veel te sterk voor NAC Breda en won dan ook met 4-0. Mario Götze scoorde twee keer, terwijl ook Noni Madueke en Cody Gakpo een doelpunt wisten te maken.

Noni Madueke mocht na lange tijd uit de roulatie te zijn geweest met een spierblessure direct zijn rentree in de basis maken en de jonge Engelsman liet zich meteen vanaf het begin zien. Na een heerlijke solo zette hij met een bekeken boogballetje Mario Götze al snel vrij voor de keeper, maar de Duitser schoot de bal over het doel.

Het duurde echter niet snel of het was alsnog voor de eerste keer raak voor PSV. Een hoekschop van Cody Gakpo werd een beetje gelukkig verlengd, maar Noni Madueke kon de bal inkoppen en had na acht minuten spelen zijn doelpunt al te pakken. Bij de aanvaller kwamen de emoties dan ook meteen los.

Al vanaf het begin was het duidelijk dat het krachtsverschil tussen PSV en NAC veel te groot was om tot een spannende wedstrijd te kunnen komen. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd tot er meer doelpunten zouden komen. Nadat de paal en twee keer de lat al waren geraakt, zorgde Götze na een klein half uur spelen voor de tweede treffer. Eran Zahavi gaf een goede steekbal op Cody Gakpo. De aanvoerder probeerde zelf op doel te schieten, maar zag zijn schot geblokt worden. De bal kwam echter in de voeten van Götze en met een schijnbeweging verraste hij de doelman en kon eenvoudig binnen tikken.

Enkele minuten later liet NAC op illustratieve wijze zien totaal niet in de wedstrijd te zitten toen vanaf grote afstand op doel werd geschoten omdat Joël Drommel ver voor zijn doel stond. Het schot was echter dermate slecht dat de bal vlak bij de cornervlag over de achterlijn ging en het niet veel gescheeld had of PSV had een inworp gekregen voor die poging.

Vlak voor rust viel de definitieve beslissing. Madueke dribbelde het strafschopgebied in, zette vanaf de achterlijn voor en Götze kon zijn tweede van de avond maken.

In de tweede helft ging het tempo flink omlaag. PSV speelde de wedstrijd eenvoudig uit gezien het programma van de komende weken, terwijl NAC aanvallend helemaal niets voor elkaar kreeg. PSV bleef wel op zoek naar meer doelpunten, maar het kwam vooral door NAC-doelman Olij dat de doelpunten uitbleven tot een kwartier voor tijd. Gakpo wist met een knap afstandsschot in de verre hoek voor de 4-0 te zorgen.

Enkele minuten later was het tijd voor een debutant, want na 80 minuten spelen kwam Johan Bakayoko binnen de lijnen. Voor de 18-jarige Belg waren het zijn eerste minuten in het eerste elftal van PSV. De aanvaller was in de laatste minuut ook meteen dicht bij zijn eerste doelpunt, maar zijn poging ging tegen het zijnet. Vrij snel daarna werd er afgefloten, zodat er uiteindelijk een 4-0 eindstand op het scorebord stond.