PSV op overtuigende wijze veel te sterk voor Vitesse

12 februari 2022 21:52

PSV op overtuigende wijze veel te sterk voor Vitesse; image source: Pro Shots

PSV heeft na een ijzersterke wedstrijd eenvoudig weten te winnen van Vitesse. Het duel in de Gelredome eindigde in een overtuigende 0-5 overwinning. Eran Zahavi, Mauro Júnior, Cody Gakpo, Carlos Vinícius en Ritsu Doan zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf de aftrap probeerde Vitesse hoog druk te zetten op PSV. Al snel volgde van afstand een eerste poging van de thuisploeg, maar deze ging ruim naast het doel. De eerste poging van PSV was wel direct raak. Na een heerlijke dribbel van Noni Madueke werd het schot van Mario Götze nog gekeerd door de doelman, maar de rebound werd door Eran Zahavi hard in het doel geramd. Na iets meer dan drie minuten spelen had PSV de voorsprong al te pakken.

PSV kreeg in korte tijd een reeks aan kansen. Götze zag in twee instanties een poging gekeerd worden, terwijl Madueke de bal net naast het doel schoot. PSV leek bovendien recht te hebben op een strafschop nadat Cody Gakpo onderuit werd getrokken, maar scheidsrechter Gözübüyük legde de bal niet op de stip.

Gezien het grote krachtsverschil tussen beide ploegen kon een nieuwe treffer niet uitblijven. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk bij Mauro Júnior en halverwege de eerste helft zorgde de Braziliaan met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de 0-2. Enkele minuten later was het alweer raak met opnieuw een hoofdrol voor Madueke. Na een heerlijke actie van de jonge Engelsman kon Cody Gakpo eenvoudig de 0-3 binnen tikken.

Ook in het laatste kwartier voor rust kwamen er nog voldoende kansen voor de ploeg van Roger Schmidt. Doelman Houwen wist een paar keer redding te brengen, terwijl ook de afwerkingen meerdere keren onzorgvuldig was. PSV was in de eerste helft echter heer en meester tegen Vitesse en dat kwam de thuisploeg dan ook op een flink fluitconcert te staan toen werd afgefloten voor de rust.

In de tweede helft werden er direct twee wissels doorgevoerd bij Vitesse. De Arnhemmers zochten de fysieke duels veel meer op en hadden al snel de grip op het veld te pakken. Vitesse kreeg ook enkele mogelijkheden, terwijl PSV er aanvallend lange tijd niet uit kwam. Maar net zoals in de eerste helft was ook nu de eerste kans voor PSV direct raak. De thuisploeg kon een corner wegwerken, maar omdat een van de verdedigers niet op leek te letten kwam Ibrahim Sangaré volledig vrij te staan toen de bal opnieuw werd ingebracht door Phillipp Mwene. De Ivoriaan was net zelfzuchtig en gaf de bal aan de net ingevallen Carlos Vinícius, die in een volledig leeg doel de 0-4 binnen tikte.

Het laatste beetje hoop bij Vitesse leek daarmee gevlogen te zijn, zodat PSV eenvoudig het duel kon uitspelen en op zoek kon naar meer doelpunten. Gakpo zag zijn inzet na een lange rush gekeerd worden, terwijl Sangaré vanuit een hoekschop dicht bij een treffer was. Na een heerlijke een-twee met de eveneens ingevallen Ritsu Doan leek Vinícius zijn tweede van de wedstrijd te kunnen maken, maar Vitesse-verdediger Rasmussen kon de bal nog net wegwerken.

In het laatste kwartier ging het tempo flink omlaag bij PSV. Het zorgde er voor dat Vitesse nog een paar mogelijkheden kreeg, waarbij het dicht bij een treffer kwam toen via Érick Gutiérrez een bal van richting werd veranderd. In de slotfase viel dan alsnog de vijfde treffer. Het schot van Doan leek eenvoudig gekeerd te kunnen worden, maar doelman Houwen liet de bal lopen omdat deze naast zou gaan. Tot zijn grote verbazing rolde de bal echter in het doel en werd daarmee de 0-5 eindstand bereikt.