Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Deze unieke mogelijkheid doet zich nu voor'

14 februari 2022 15:00 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Deze unieke mogelijkheid doet zich nu voor"; image source: Pro Shots

Tegenover de officiële website van PSV heeft Toon Gerbrands uitgebreid gereageerd op zijn vertrek bij de club na dit seizoen, ondanks dat hij nog een contract tot de zomer van 2025 heeft. "Het belang van PSV staat voorop en deze unieke mogelijkheid doet zich nu voor", aldus Gerbrands. "PSV moet die kans aangrijpen. Marcel Brands, ik en de RvC hebben hier vanaf het begin open over gecommuniceerd en stonden er direct hetzelfde in."

De algemeen directeur krijgt de vraag om uitleg te geven hoe de beslissing tot stand is gekomen. "Bij PSV is er voortdurend contact tussen bestuur en de Raad van Commissarissen. Dat is onderdeel van onze prestatiecultuur", zegt hij daarover. "De eerste keer dat ik op informele wijze met Robert van der Wallen sprak over de toekomst van de dagelijkse leiding van PSV was in november in Monaco. Destijds hebben we met elkaar afgesproken om onze ogen niet te sluiten voor kansen."

In januari bleek Marcel Brands voor PSV beschikbaar voor een nieuwe rol. "Marcel is een topper, ik ken hem heel goed en ben ervan overtuigd dat er met hem hier mooie dingen zullen gebeuren. Als je de kans krijgt om zo iemand binnen te halen, moet je dat als club doen", zo geeft Gerbrands aan.

Bewust is er voor gekozen om het nieuws nu al bekend te maken. "Marcel Brands heeft gisteravond zijn handtekening gezet. Dat is het moment om het nieuws snel wereldkundig te maken", aldus Gerbrands. "Er was ons veel aan gelegen dat eerst intern met het gehele personeel te delen. Ik ben blij dat dit gelukt is. Het is binnenskamers gebleven zonder tussenkomst van het geruchtencircuit. Dat is me veel waard."

Meer op PSV.nl
Tags

gerbrands brands bestuur binnenskamers gecommuniceerd geruchtencircuit informele monaco personeel prestatiecultuur rvc topper wallen wereldkundig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wel knap inderdaad hoe PSV onder Toon zaken vaak binnenshuis heeft gehouden.
+4/-0

2 jaar geleden
Ik ben het zeker niet eens met de keuzes die onder Toon gemaakt zijn met betrekking op de prestaties op het veld. De mooie ambities zijn wat mij betreft niet waar gemaakt. Zaken als het professionaliseren van de Herdgang, Brainport en vooral ook de interne rust altijd bij PSV zijn absoluut te roemen. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat er echt een topsportmentaliteit leeft in Eindhoven. Eens kijken wat Brands ons kan gaan brengen.
+2/-0

2 jaar geleden
Prima actie om dit te doen. Dat Gerbrands dit doet is prima, na 8 jaar is verversing goed voor een organisatie. Gerbrands heeft het prima gedaan maar, het lijkt er echter op dat het project 'Schmidt' min of meer niet(!) gelukt is. Zo'n omslag te bewerkstelligen met n trainer met toch een heel andere filosofie dan het Nederlandse voetbal, kan niet in 2 jaar volbracht worden. Laten we van harte hopen dat opvolger van Schmidt gebruik maakt met wat Schmidt wel bereikt heeft, en het niet in de prullenbak gooit. Mensen die denken dat nu alles in een keer hosanna wordt: Brands wordt algemeen directeur, niet in de functie die hij eerder bekleedde. Het lijkt erop dat hij een perfecte kandidaat is als AD nu hij ook in Engeland gewerkt heeft waar het geld over de plinten klotst, met veel nieuwe contacten.
+1/-0

2 jaar geleden
Gerbrands heeft aangeTOONd dat hij PSV professioneler heeft gemaakt: de jeugdopleiding, de afdeling commercie en sponsering zijn met bokkesprongen vooruit gegaan en de duidelijkste voorbeelden daarvan: dankjewel daarvoor!

Ook het feit dat hij snapt dat dit voor PSV een kans is, terwijl die ten koste gaat van hemzelf, pleit voor hem!

Als kritisch punten kun je noemen: het politiek overdreven correcte gedrag (muntjes) en zijn verstand van voetbal (tegelijk Bommel en De Jong aanstellen). Dat laatste heeft hij niet, maar daar deed hij ook nooit moeilijk over; hij was wel zo vriendelijk om diverse mails met kritiek of tips te beantwoorden!

Al met al, prima AD geweest imo.
Het ga je goed Toon!
+8/-0

 
Tegelijk Bommel en JdJ aanstellen is misschien meer gepushed door clubcultuur wat door Toon hoe dan ook niet gestopt kon worden..
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vertrekken met nog 3 jaar contract, waarom? Dan zal er wel wat anders spelen (Zeist?).

Topsport Toon heeft het als directeur/voorzitter aantal jaar niet slecht gedaan bij PSV tot het plotselinge vertrek van Phillip Cocu. Toen transformeerde de man tot Tobsport Toon.

Toen zijn er op het sportieve vlak enkele, imo, kardinale foute mensen aangesteld in cruciale posities.

Dat de aangestelde trainers, Van Bommel & Schmidt, en de grasgroene td De Jong hebben gefaald is evident. Daarvan getuigt de lege prijzenkast.

Wat Schmidt betreft, houden wij nog even een kleine slag om de arm voor het geval de man alsnog kampioen wordt en/of de CL wint (hetgeen m.i. niet zal gebeuren).

Inmiddels alweer (bijna) 4 jaargangen geen landstitel, het is niet niks voor een club die geacht wordt samen met Ajax de kampioenschappen te moeten verdelen.

Het is zaak te voorkomen dat dit er meer worden, zoals na de hegemonie in de jaren '0' en, zeg maar de Libregtsjaren, tussen de gouden periodes Rijvers & Hiddink in. Dat de mid nineties uitgroeiden tot de meest ellendige periode van de PSV-supporter had andere oorzaken.

Back to the present. Met de terugkeer van Marcel, die bij Everton wél een wanprestatie heeft geleverd en dus een krasje erbij op zijn blazoen heeft gekregen, moeten nieuwe succesvolle jaren aanbreken.

Eigenlijk zou nu ook John de Jong zijn congé moeten krijgen, maar ons eigen "scholletje" zal ook hier wel weer doorheen glibberen.

Terug bij Toon, om wie het hier per slot van rekening gaat, bedankt voor de inzet en succes verder. Hoewel je vaak niet thuis gaf bij de fanatieke aanhang, heb jij het goed gedaan, naar vermogen.

Totdat in de zomer van 2018 de algehele paniek toesloeg, en vervolgens de verkeerde beslissingen zich aaneenregen.

So long, farewell, het ga je goed.
+1/-7

 
Zoals ik het lees stapt hij op uit verzoek van de RvC zodat Marcel Brands aangetrokken kan worden
+2/-0

 
2 jaar geleden
Oké dan.

Waarom dan, zou jij denken?

Meest logische, imo, zou dan zijn: Brands terughalen als td en Gerbrands laten zitten als ad.
+1/-2

 
Volgens het Algemeen Dagblad wil hij niet meer als technisch directeur aan de slag gaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens jouw geliefde Johan Derksen gaat hij geen FT job meer aannemen... en blijft hij van zijn pensioen genieten in Geldrop; wellicht kan hij ergens in het bestuurs apparaat nog van dienst zijn...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi