Transparent
Inloggen
Sluiten

Conference League begint voor PSV met tweeluik tegen Israëlisch recordkampioen Maccabi Tel Aviv

15 februari 2022 16:53

Voor PSV staat donderdagavond de eerste wedstrijd van de clubhistorie in de Conference League op het programma. In het Philips Stadion zal Maccabi Tel Aviv de tegenstander zijn. De recordkampioen van Israël eindigde vorig seizoen als tweede in de competitie en stroomde daardoor in in de tweede voorronde van de Conference League. Na FK Sutjeska Nikšić, Spartak Trnava en Sjachtjor Karaganda uitgeschakeld te hebben in de voorrondes wist het in de groepsfase op een tweede plek te eindigen in een poule met LASK, HJK Helsinki en FA Alasjkert.

Sinds Israël vanaf 1992 is aangesloten bij de UEFA is Maccabi Tel Aviv bijna jaarlijks actief geweest in een van de Europese tooernooien. Dit seizoen is het de tweede keer dat het wist te overwinteren. Dat lukte hiervoor alleen in het seizoen 2013/2014 toen het tweede werd in de groepsfase van de Europa League.

Drie keer eerder speelde Maccabi tegen een Nederlandse club. In 2001 was Roda JC in de UEFA Cup te sterk, terwijl Ajax in 2004 te sterk was in de groepsfase van de Champions League. In 2016 wisten de Israëliërs in de groepsfase van de Europa League in Alkmaar wel te winnen van AZ en speelde het in eigen huis gelijk. Het was echter niet genoeg om bij de eerst twee te eindigen.

De selectie van Maccabi Tel Aviv kent meerdere spelers met een verleden in Nederland. Bradley Kuwas speelde voor FC Volendam, Excelsior en Heracles, terwijl Stipe Perica voor NAC heeft gespeeld. Voor Eran Zahavi zal het duel ook een bijzondere worden. Hij speelde van 2013 tot 2016 voor Maccabi Tel Aviv en kwam toen in 168 officiële duels tot liefst 126 doelpunten.




Tags

maccabi aviv conference israel uefa alasjkert alkmaar bradley eran excelsior helsinki heracles hjk israeliers karaganda kuwas lask nac nederland niksic perica roda sjachtjor spartak stipe sutjeska tooernooien trnava volendam voorronde zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte