Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We hebben verdedigend als ploeg heel sterk gespeeld'

17 februari 2022 22:58

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan vooral tevreden te zijn over de defensieve arbeid van zijn ploeg. "We hebben de tegenstander geen kans gegeven. We hadden achterin wat problemen en hadden niet veel verdedigers meer over deze wedstrijd", aldus Schmidt. "Maar we hebben verdedigend als ploeg heel sterk gespeeld met Philipp Max in het centrum in de eerste helft en Érick Gutiérrez in de tweede helft. Als je dan nog steeds de wedstrijd verdedigend kan controleren is dat goed."

Volgens de trainer was het wel mogelijk om enkele doelpunten meer te maken. "We hebben goede mogelijkheden daarvoor gehad, maar waren net niet scherp genoeg aanvallend om op het juiste moment de juiste speler te vinden", zo gaf hij aan. "Maar uiteindelijk moet je ook accepteren dat zij er een heel fysieke wedstrijd van maken en alleen maar de lange bal spelen en op zoek gaan naar stilstaande situaties. Dan zul je slim moeten blijven. Als je de tweede goal niet kan maken, moet je zorgen dat je er zelf geen tegenkrijgt."

Noodgedwongen moest Schmidt in de rust Phillipp Mwene wisselen. "Hij had een tik op zijn knie gehad en kon niet meer verder spelen", zei hij daarover. "Veel opties hadden we niet meer, zodat ik besloot om Guti in het centrum te laten spelen, Mauro op rechts en Max op links. En dan drie spelers op het middenveld met Joey in het centrum en Ritsu en Mario op de half posities."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger arbeid controleren espn guti gutierrez joey mauro mwene noodgedwongen philipp phillipp stilstaande tegenkrijgt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage