Transparent
Inloggen
Sluiten

sc Heerenveen bezig aan een dramatische reeks

18 februari 2022 14:25

Zondagmiddag staat voor PSV weer een duel in de Eredivisie op het programma als sc Heerenveen naar het Philips Stadion komt. De Friezen zijn bezig aan een dramatische reeks, aangezien ze al twee maanden geen enkel doelpunt meer hebben gemaakt. Het verloor inmiddels al zes duels op rij en ontsloegen vorige maand om die reden trainer Johnny Jansen, tot onvrede van de supporters.

PSV speelde voor de Eredivisie 29 keer eerder in Eindhoven tegen sc Heerenveen. Daarvan wist het 18 keer te winnen, speelde het 7 keer gelijk en verloor 4 keer. De grootste zege is 5-1 en dat lukte in de seizoenen 1995/1996, 2011/2012 en 2012/2013. In de seizoenen 2000/2001 en 2014/2015 was de thuiswedstrijd tegen de Friezen de kampioenswedstrijd.

Een van de meest krankzinnige duels tussen beide ploegen vond in januari 2017 plaats. Door een hattrick van Ghoochannejhad lijkt PSV onderuit te gaan, maar in de laatste minuut weet Marco van Ginkel alsnog gelijk te maken. Het bleef daar echter niet bij, want nog geen minuut later zorgde Hector Moreno voor de 4-3 en dus de overwinning.

Een van de spelers die in dat duel meespeelde bij PSV was Siem de Jong. Hij keert zondag weer terug in het Philips Stadion, aangezien hij inmiddels voor sc Heerenveen speelt. Voor Joey Veerman zal het ook een bijzondere wedstrijd worden, aangezien hij een maand geleden pas vanuit Friesland de overstap naar PSV maakte.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen eredivisie friesland ghoochannejhad ginkel hattrick hector jansen joey johnny jong kampioenswedstrijd krankzinnige meespeelde moreno ontsloegen onvrede veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage