Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in eigen huis ook te sterk voor sc Heerenveen

20 februari 2022 18:40
Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis ook te sterk voor sc Heerenveen; image source: Pro Shots

PSV heeft de tweede plek in de Eredivisie weer in handen. Zondagmiddag werd sc Heerenveen in het Philips Stadion met 3-1 verslagen. Noni Madueke, Mario Götze en Joey Veerman wisten te scoren.

Het veld in het Philips Stadion was de afgelopen weken al niet denderend en door de vele wedstrijden samen met de zware regenval was de kwaliteit hard omlaag gegaan. Desondanks begon PSV goed aan de wedstrijd en had het al snel de 1-0 in het net liggen. Uit een pass van Joey Veerman kreeg Noni Madueke de bal ietwat gelukkig mee, maar hij schoot vervolgens hard de bal in het doel.

De aanwezige supporters hoopten zich op te maken voor een mooie voetbalwedstrijd met veel doelpunten, maar na de openingstreffer ging het tempo flink omlaag. In een veel te laag tempo probeerde de ploeg op een barslecht veld te voetballen en daar maakte Heerenveen dankbaar gebruik van. De Friezen hadden al meer dan twee maanden geen enkel doelpunt meer gemaakt, maar vanuit de tegenaanval werden ze keer op keer gevaarlijk. Vooral omdat beide backs steeds volledig vrijstaand konden opkomen.

Het leek slechts wachten tot de gelijkmaker zou vallen en dat gebeurde uiteindelijk na ruim een half uur. Ietwat ongelukkig verlengde Érick Gutiérrez een pass van Heerenveen, zodat hij aan de andere kant in de voeten van Halilovic kwam. De aanvaller van Heerenveen had al een grote kans gemist en leek ook nu de bal verkeerd te raken. Hij schoot echter tegen het been van Olivier Boscagli aan, die een tackle inzette, en op die manier belandde de bal alsnog in het doel.

Ruim een minuut later was Heerenveen zelfs heel dicht bij de voorsprong, maar met een kopbal op de lijn wist Guti een tweede treffer te voorkomen. Niet veel later zat de wedstrijd er echter al op voor de Mexicaan toen hij een tackle inzette en daarbij zelf geblesseerd raakte. De Mexicaan ging uiteindelijk via de brancard richting de kleedkamer.

Ondanks dat Heerenveen bezig was aan een dramatische reeks, wisten zij in de eerste helft tot zes schoten op doel te komen en kwam PSV niet verder dan twee pogingen tussen de palen. Met twee noodgedwongen wissels moest daar in de tweede helft verandering in komen en al snel was het dan ook raak. De net ingevallen Bruma gaf de bal terug op Mario Götze. Het schot van de Duitser leek eenvoudig te keren te zijn, maar doelman Mulder verkeek zich op die bal en de 2-1 was daarmee een feit.

Enkele minuten later was het opnieuw raak. Heerenveen probeerde via de keeper op te bouwen, maar nadat hij een korte pass gaf wist Joey Veerman die bal via goed druk zetten te veroveren. Hij passte direct op Ritsu Doan, die het strafschopgebied in ging. De pass ging net achter Carlos Vinícius, maar de Braziliaan tikte de bal vervolgens in de voeten van Veerman en hij wist tegen zijn oude club de 3-1 te maken.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn en PSV kon naar hartelust aanvallen. Een serie aan mogelijkheden volgde, waarbij vooral Bruma een gretige indruk maakte. De afwerking was echter keer op keer onzorgvuldig.

Heerenveen had aanvallend helemaal niets meer laten zien, maar kreeg vlak voor tijd plotseling een enorme kans. Met een geweldige sliding wist Mauro Júnior echter een tweede tegentreffer te voorkomen. Heerenveen probeerde in de slotfase nog wel een paar keer aan te zetten, maar werd niet meer gevaarlijk, zodat er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord stond.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen veerman joey bruma gotze inzette madueke afwerking barslecht boscagli brancard braziliaan carlos denderend doan eredivisie gretige guti gutierrez halilovic hartelust mauro mulder noodgedwongen onzorgvuldig opkomen passte regenval sliding tegenaanval tikte verkeek vinicius voetbalwedstrijd vrijstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage