Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Götze: 'Op dit veld was het heel moeilijk om te spelen'

20 februari 2022 20:20

In gesprek met ESPN gaf Mario Götze aan dat de wedstrijd tegen sc Heerenveen heel lastig was. "Zeker in de eerste helft als je ziet hoeveel kansen zij gehad hebben in de tegenaanval", aldus Götze. "We waren voor rust niet efficiënt. We kwamen amper tot kansen. In de tweede helft ging het wel beter, maar het veld was ook zeker niet perfect. Het was heel moeilijk om op te spelen."

Gevraagd werd aan de Duitser of de tactiek niet verkeerd was door onder deze omstandigheden met een speler als hij in de spits te spelen. "Het ligt ook altijd aan de speelwijze van de tegenstander en aan andere factoren", zo gaf hij aan. "We hebben het op deze manier geprobeerd. Er zijn altijd verschillende opties om te spelen. In de eerste helft hebben we ook gescoord. Het is van veel factoren afhankelijk."

Götze legde uit dat het plan was om veel van positie te wisselen. "Met Joey en ook met Noni en Cody aan de zijkanten. Zij kunnen ieder moment diep gaan en dan heb je meer linies in het spel", zei hij daarop. "Het ene moment diep gaan en het andere moment juist in de bal komen. Dan heb je meer beweging in het spel en dat was het plan. Maar door het veld en alle andere factoren in de eerste helft was het heel moeilijk."




Tags

gotze cody espn heerenveen joey tegenaanval

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte