Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het was zeker niet onze beste wedstrijd'

20 februari 2022 20:53

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan het niet nodig te vinden om in de rust zijn stem te verheffen in de kleedkamer. "In voetbal is het soms moeilijk en lukt het niet om wat je getraind hebt in de praktijk te brengen", aldus Schmidt. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Het was heel lastig, maar we hadden de focus op de tweede helft. We moesten met meer energie spelen en meer snelheid. Dat hebben we in de rust veranderd en dat ging zeker in het begin van de tweede helft beter."

De trainer snapt dat niet iedere wedstrijd goed kan zijn. "In de laatste weken moeten veel spelers vaak in actie komen door de blessures", zo gaf hij aan. "Je wil altijd op topniveau spelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Vandaag was het zaak om mentaal jouw kwaliteit te tonen, in jezelf te geloven en een lastige wedstrijd te winnen zonder zelf je beste spel te spelen. Dat hebben we gedaan, dus ik ben blij met de uitslag."

Schmidt ging ook nog in op de blessures binnen zijn ploeg. "Cody kreeg last van zijn enkel. Hij werd getackled door de verdediger. Hij speelde de bal, maar raakte ook de voet van Cody. Hij had er last van en we zullen moeten onderzoeken wat er aan de hand is", zei hij daarover. "Met Guti was heel ongelukkig. Hij zette een tackle in en raakte de voet van de speler van Heerenveen. Ik weet niet precies hoe ernstig het is."




Tags

schmidt roger cody espn getackled guti heerenveen topniveau verheffen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage