Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV moet donderdag nog vol aan de bak om de volgende ronde van de Conference League veilig te stellen

22 februari 2022 15:04

Donderdagavond staat er voor PSV weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In Israël staat dan de return tegen Maccabi Tel Aviv op het programma. Tegen de huidige nummer drie van de Ligat Ha'Al verdedigt de ploeg van Roger Schmidt de 1-0 zege van vorige week. Zondag wist Maccabi Tel Aviv in eigen huis nog met 2-0 te winnen van Hapoel Haifa, maar zag daarin wel twee spelers geblesseerd uitvallen.

PSV speelde in Europees verband twee keer eerder in Israël en wist beide ontmoetingen te winnen. In de voorronde van de Europa League in het seizoen 2009/2010 werd Bnei Yehuda met 0-1 verslagen. In het seizoen 2011/2012 werd Hapoel Tel Aviv in de groepsfase van de Europa League met dezelfde cijfers verslagen.

In de gehele clubhistorie wist Maccabi Tel Aviv één keer door te gaan in Europa nadat het in de heenwedstrijd had verloren. In 2007 werd in de eerste kwalificatieronde van de UEFA Cup in Andorra met 1-0 verloren van FC Santa Coloma, maar dat werd in Israël goed gemaakt met een 4-0 zege.

Drie keer eerder speelde een Nederlandse club in Israël tegen Maccabi Tel Aviv. In 2001 verloor Roda JC met 2-1 in de UEFA Cup, terwijl Ajax in 2004 met diezelfde cijfers onderuit ging in de groepsfase van de Champions League. AZ was in 2016 in de groepsfase van de Europa League de laatste Nederlandse tegenstander. Toen werd met 0-0 gelijk gespeeld.




Tags

aviv israel maccabi conference hapoel uefa andorra bnei coloma haifa heenwedstrijd kwalificatieronde ligat roda roger santa schmidt verdedigt voorronde yehuda

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage