Transparent
Inloggen
Sluiten

Armando Obispo: 'Ontwikkeling van Cody Gakpo maakt ons natuurlijk heel trots'

24 februari 2022 11:52 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Armando Obispo: "Ontwikkeling van Cody Gakpo maakt ons natuurlijk heel trots"; image source: Pro Shots

Voetbal International heeft deze week een groot dubbelinterview met Jordan Teze en Armando Obispo. Zij spelen samen met Cody Gakpo al sinds de F-jeugd bij PSV. Ze zijn vooral heel trots op de ontwikkeling van derde musketier Gakpo. "Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat hij zo goed zou worden, maar niet dat zijn ontwikkeling zo snel zou gaan dat hij het al bij het Nederlands elftal zou kunnen laten zien", aldus Obispo. "Maar we staan iedere dag met hem op het veld, we weten wat Cody kan."

De reserve-aanvoerder is dan ook een voorbeeld voor de twee verdedigers. "Er komen mooie dingen voor hem aan. Het is mooi dat zijn naam met grote clubs als Manchester City en Liverpool in verband wordt gebracht", zo geeft Teze aan. "Dat is wel een voorbeeld van hoe wij het uiteindelijk ook willen. Dat zijn geweldige clubs om naartoe te gaan. De top van Europa is voor een voetballer het mooiste dat het er is."

PSV besloot afgelopen transferperiode om geen vervanger voor de geblesseerde André Ramalho te halen, mede om de ontwikkeling van Teze en Obispo niet in de weg te staan. "Als ze een vervanger hadden gehaald, had ik het ook begrepen. Het is hun goed recht. Het hoort erbij en ik moet dan maar laten zien dat ik hoor te spelen", zegt Obispo daarover. "Het scheelt wel als je als verdediger in een bepaald ritme kunt komen. In het begin van het seizoen speelde ik alles, daarna een maand niet, dan is het toch lastig er weer in te komen."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

obispo cody gakpo armando teze dubbelinterview jordan liverpool musketier ramalho

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wat bedoelt Teze met: "Dat is wel een voorbeeld van hoe wij het uiteindelijk ook willen"? Dat klinkt een beetje alsof ze staan te springen om PSV te verlaten voor de eerste de best PL club.

Sowieso denk ik niet dat Gakpo al te best uit de verf zal komen als hij deze zomer naar de PL zou gaan. Hij is te makkelijk te verdedigen. Hopelijk kan PSV hem nog even houden, zodat hij net als Memphis als grote aankoop kan instappen, na een rol gespeeld te hebben in de titel van 2023.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage