Transparent
Inloggen
Sluiten

Sparta strijdt dit seizoen vol tegen degradatie

25 februari 2022 21:03

Zondagmiddag wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen Sparta. De Rotterdammers kennen een zeer moeizaam seizoen en strijden vol tegen degradatie. Bij de start van de 23ste speelronde staan ze dan ook op een 17de plek en dat zou aan het eind van het seizoen directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie betekenen. Sparta heeft echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Sparta heeft een lange historie in de Eredivisie, want liefst 55 keer eerder werd het duel al in Rotterdam gespeeld. PSV wist daarin 26 keer te winnen, speelde 17 keer gelijk en verloor 12 keer. De grootste zege die PSV ooit wist te behalen was 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1961/1962 en 1998/1999. Vorig seizoen werd op een spekglad veld in een veelbesproken wedstrijd met 3-5 gewonnen.

De selectie van Sparta kent met Benjamin van Leer en Dirk Abels twee spelers met een verleden bij PSV. Zij speelden in de jeugdopleiding, waarbij Abels tot één officiële wedstrijd in het eerste elftal kwam. Sparta-coach Henk Fräser werkte twee seizoenen als jeugdtrainer op de Herdgang, terwijl keeperstrainer Frank Kooiman als speler een half jaar bij PSV speelde.




Tags

sparta degradatie abels benjamin eredivisie fraser herdgang historie kooiman spekglad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje