Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is onmogelijk om op zo'n veld te moeten voetballen'

27 februari 2022 17:02

Roger Schmidt keek in gesprek met ESPN terug op een moeizame wedstrijd. "De omstandigheden waren zwaar na een wedstrijd donderdag, een lange reis en dit veld. Het is dan wellicht de zwaarste wedstrijd die je kan krijgen", aldus Schmidt. "Als je dan op 1-0 achterstand komt, weet je dat het helemaal moeilijk gaat worden. We hebben alleen mentaliteit getoond en de wedstrijd toch gewonnen."

De trainer haalde niet voor het eerst uit naar het kunstgras in Nederland. "Het belangrijkste van vandaag was dat we gewonnen hebben en geen zware blessures hebben opgelopen, al is het nog even afwachten wat er precies met Yorbe Vertessen is", zo gaf hij aan. "Maar op dit veld is het alleen belangrijk dat je wint. Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Op dit veld kun je niet spelen. Het heeft geen nut om te praten over de tactiek of het spel. Je moet winnen en dan weer terug naar huis. We zullen moeten herstellen en zorgen dat we woensdag weer klaar zijn."

Gevraagd werd aan de Duitser waarom het zo lastig was om te spelen op het veld van Sparta. "Het voetbal is volledig anders, zeker als het veld niet nat gespoten is. Ze speelden ook erg agressief, waardoor iedere tackle voor een hoog risico op een blessure zorgde", zei hij daarop. "Ik ben blij dat het er dan ook op lijkt dat er geen zware blessures zijn gekomen. Vertessen heeft alleen wat last van zijn knie."




Tags

schmidt roger vertessen espn gespoten nat nederland sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage