Transparent
Inloggen
Sluiten

Waterreus: 'Kezman is het verschil tussen PSV en de rest'

28 april 2003 22:07

Verslaggever: RvW

Ronald Waterreus was maandagavond te gast in het programma Voetbal Insite oftewel 'geld verdienen voor het goede doel' zoals hij het zelf gekscherend noemde. Uiteraard kwam zijn openhartigheid en "overdreven" relativeren in het verleden uitgebreid ter sprake, o.a. via een Top 10 opmerkelijke uitspraken.

Het meest geleerd had hij van de uitspraak dat PSV in het seizoen '98/'99 een baggerelftal had met slechts twee goede spitsen en een goede keeper. Bobby Robson, destijds PSV coach, passeerde hem niet, maar zette hem voor het blok door hem tijdens de wedstrijdbespreking voor de uitwedstrijd tegen Vitesse naar voren te halen. 'Ronald wil jullie ook nog wat zeggen' aldus de Brit. De PSV keeper draaide er vervolgens voor de groep niet omheen en gaf ruiterlijk toe de gewraakte uitspraak in de media gedaan te hebben. Beschaamd betuigde hij ten overstaan van de spelersgroep zijn spijt voor de uitspraak.

Na de beelden van het kampioensseizoen '96/'97 nog eens teruggezien te hebben gaf hij Advocaat alsnog gelijk dat hij destijds Koch had gehaald, omdat de Limburger niet optimaal presteerde. Destijds nam hij dat de PSV coach behoorlijk kwalijk. Uiteindelijk kwam hij toch weer boven drijven als eerste keeper. Echter na het seizoen met de gewraakte uitspraak moest Waterreus toch weer bloeden. Kralj werd gehaald als 1e keeper en Waterreus was zonder dat hij het wist al verkocht aan een Spaanse middenmoter. 'Op een moment besloot ik door een incident voor mezelf dat ik wat er ook zou gebeuren, bij PSV te blijven. Als ik hier doorheen kom, dan krijgt niemand me meer uit de goal' zo dacht Waterreus destijds. Zelf vond hij zich alleen in de strijd met Kralj de veel betere keeper. 'Ik ben geen natuurtalent, in 1993 kon ik nog niets eens keepen' aldus de Limburger, die zelf ook vindt dat zijn reddingen er op tv vaak niet uitzien en dat hij de ballen alleen maar tegenhoudt. Met name het uitkomen bij hoge ballen beschouwd hij nog steeds als een van zijn mindere punten. Een belangrijke eigenschap voor een keeper vindt Waterreus dat het elftal weet wat ze aan een keeper hebben. Waterreus kwam met het voorbeeld dat als je een keer een fout maakt en dan niemand scheldt dat het dan wel goed zit.

Waterreus liet weten dat het missen van Europese successen zijn grootste sportieve frustratie is en een smetje op zijn carri?re tot nu toe. 'Wel hebben we twee keer de kwartfinale UEFA Cup behaald nadat die optie werd ingevoerd voor de verliezers in de eerste ronde van de Champions League. Dan doe je het heel behoorlijk. Maar ook daarin toonden we aan geen top te zijn. Van ploegen als Kaiserslautern en Feyenoord (ook niet die Europese hoogvlieger) had je moeten winnen .....(hoewel het knap is dat Feyenoord de UEFA Cup heeft behaald, daarvoor moesten ze toch ploegen als PSV uitschakelen).

Volgens de PSV keeper zou het elftal nog 2 ervaren spelers erbij kunnen gebruiken om volgend jaar ook Europees succesvol te kunnen zijn. Op de namen van Cocu en Stam wilde hij verder niet ingaan.

Hoewel ze hem die 6 interlands niet meer afpakken is Waterreus niet bang in oranje gepasseerd te worden. 'De voorkeur van Advokaat is vrij duidelijk'. Hij begrijpt wel het feit dat mensen denken dat hij bij oranje minder onaantastbaar (nerveuzer) overkomt als bij PSV, alleen is hij het er niet mee eens. Op de vraag hoever Robben is voor oranje antwoord Waterreus: 'Hij is pas 19 en in vergelijking met mij op die leeftijd is hij ontzettend ver.'

Het aanstaande kampioenschap van PSV is volgens de PSV keeper vooral te danken aan Mateja Kezman. 'Kezman is het verschil tussen PSV en de rest' aldus Waterreus. De invloed van Guus Hiddink vond hij minder groot. Volgens de international kreeg Hiddink bij zijn komst al een ingespeeld elftal, dat een dramatisch jaar achter de rug had en daar profiteerde de Achterhoeker goed van. Hij weersprak wel fel de kritiek van o.a. Derksen dat Hiddink er niet voldoende zou zijn, lui zou zijn en omdat hij in Amsterdam woont er in Eindhoven niet bovenop zit. 'Hij is er juist heel vaak en dan is hij juist erg aanwezig'. 'Het is voor mij ook lang geleden dat ik met een bekertje koffie bij een trainer binnen liep om te praten over van alles en nog wat.'

Ronald Waterreus onderging onlangs een operatie waarbij zijn buikwand is verstevigd. Daardoor zouden deze problemen zich in de toekomst niet meer voor mogen doen. Tot operatie werd overgegaan omdat de voorsprong op de achtervolgers voldoende werd geacht. Naar eigen zeggen gaat het redelijk met zijn herstel. Voor PSV zal hij dit seizoen echter niet meer in actie komen.

Meer op




Tags

waterreus kezman hiddink oranje feyenoord gewraakte kralj limburger uefa achterhoeker achtervolgers advocaat advokaat afpakken baggerelftal bekertje beschaamd betuigde bloeden bobby brit buikwand carri cocu danken derksen drijven eigenschap gekscherend hoever hoogvlieger insite kaiserslautern kampioensseizoen koch lui mateja middenmoter nerveuzer oftewel openhartigheid overgegaan overstaan passeerde robben robson ruiterlijk smetje stam tegenhoudt teruggezien uitzien verliezers vitesse wedstrijdbespreking weersprak woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage