Sterk PSV naar finale van TOTO KNVB Beker na winst tegen Go Ahead

2 maart 2022 21:59

Sterk PSV naar finale van TOTO KNVB Beker na winst tegen Go Ahead; image source: Pro Shots

PSV heeft woensdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker weten te halen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd met 1-2 gewonnen. Door doelpunten van Eran Zahavi en Joey Veerman zal de ploeg van Roger Schmidt volgende maand richting Rotterdam mogen reizen voor de strijd om de Dennenappel.

PSV nam vanaf het begin direct de controle over de wedstrijd en dat leidde al snel tot een mogelijkheid voor Mario Götze. De inzet van de Duitser kon echter eenvoudig gekeerd worden.

Ondanks dat het tempo omlaag ging, was PSV de enige ploeg die aan aanvallen dacht. Vooral Noni Madueke was dicht bij een treffer, maar ook hij zag zijn inzet gekeerd worden.

Go Ahead was in de eerste 35 minuten nog niet in de buurt van het doel van Joël Drommel geweest, maar wisten met de eerste poging wel direct te scoren. Ibrahim Sangaré verspeelde heel slordig de bal, waarna de thuisploeg direct de bal voor het doel slingerde. Niet voor het eerst dit seizoen en ook deze wedstrijd liet Phillip Max zijn man lopen en Cordoba kon dan ook volledig vrijstaand de 1-0 binnen koppen.

PSV voerde het tempo direct hard op. Via een spectaculaire omhaal van Érick Gutiérrez was het al snel dicht bij een gelijkmaker en vlak voor rust viel hij dan ook. Mauro Júnior is de afgelopen weken al in bloedvorm en had ook nu een weer een belangrijke rol. Uit een uitstekende voorzet van de Braziliaan kon Eran Zahavi eenvoudig de 1-1 binnen tikken.

Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Een minuut na zijn treffer leek Zahavi meteen op weg te kunnen naar zijn tweede doelpunt, maar werd vervolgens onderuit getrokken. Scheidsrechter Van Boekel gaf een gele kaart, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen en gaf alsnog een rode kaart aan Go Ahead-verdediger Kramer. Vrijwel meteen daarna volgde het rustsignaal.

In de tweede helft werd er bij Go Ahead ingegrepen en kwamen er twee verdedigers als wissel binnen de lijnen en bleven twee aanvallers in de kleedkamer. Al snel lag de bal weer in het net en opnieuw was Mauro met een uitstekend schot van buiten de zestien de belangrijk. De treffer werd door toedoen van de VAR echter geannuleerd omdat Zahavi bij dat schot hinderlijk buitenspel zou staan.

Qua veldspel was PSV echter heer en meester en het spel vond vrijwel constant in de buurt van de zestien van Go Ahead plaats. Een serie aan mogelijkheden volgde, waarbij Sangaré de grootste kans kreeg. Na een geweldige aanval met Joey Veerman en Götze was het schot van de Ivoriaan net te zacht.

Halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor PSV. Na een goede actie wist Veerman met enige hulp van doelman Noppert voor de 1-2 te zorgen. De middenvelder was enkele minuten later dicht bij zijn tweede treffer, maar uit een goede pass van Mauro raakte Veerman de paal. Nog geen minuut later volgde Madueke met een hard schot op de lat.

Een kwartier voor tijd leek dan toch de 1-3 te vallen nadat uit een voorzet van Veerman de bal in eigen doel werd gewerkt, maar om onbegrijpelijke redenen werd de treffer afgekeurd. De ingevallen Carlos Vinícius zou een overtreding hebben gemaakt, maar leek zijn tegenstander amper aan te raken.

In de slotfase nam Go Ahead steeds meer risico met als gevolg dat er voor PSV veel meer ruimte kwam om aan te vallen. De ploeg was echter te slordig waardoor er amper kansen kwamen en de thuisploeg mocht blijven hopen op de gelijkmaker. Kansen volgden er echter niet, zodat PSV door een 1-2 zege naar de finale van de TOTO KNVB Beker gaat.