Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent een geweldige balans in thuiswedstrijden tegen Heracles

4 maart 2022 23:09

Zondagmiddag staat er voor PSV weer een thuiswedstrijd op het programma, aangezien dat Heracles Almelo de tegenstander is. De Almeloërs kennen een vrij moeizaam seizoen en staan in de Eredivisie op een elkfde plaats. Ze lijken echter vooral nog naar beneden te moeten kijken in de strijd om degradatie.

Heracles is voor PSV een fijne tegenstander gezien de historie aangezien de ploeg uitstekende cijfers kan overleggen in de Eredivisie. Van de voorgaande 20 ontmoetingen werden er liefst 17 gewonnen, 2 gelijk gespeeld sn slechts 1 verloren. Sinds Heracles in 2005 weer promoveerde naar de Eredivisie eindigde het duel eenmaal in een gelijkspel en werden alle overige ontmoetingen gewonnen.

De grootste zege vond al eerder plaats. In het seizoen 1985/1986 was PSV met 5-0 veel te sterk. Vorig seizoen werd met 3-0 gewonnen, terwijl de openingswedstrijd van de Eredivisie dit seizoen op het kunstgras met 0-2 werd gewonnen.

De selectie van Heracles kent met Nikolai Laursen één speler met een verleden bij PSV. De Deense aanvaller speelde 50 duels voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, maar wist de stap naar de A-selectie niet te zetten. Sinds dit seizoen speelt hij in het zwart/wit van Heracles. Mauro Júnior staat zondag tegenover zijn oude ploeg aangezien hij in het seizoen 2019/2020 op huurbasis voor Heracles speelde.




Tags

heracles eredivisie almelo almeloers degradatie elkfde historie jong laursen mauro nikolai openingswedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje