Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Dankbaar voor de kans die Roger Schmidt me gegeven heeft'

8 maart 2022 09:02 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Érick Gutiérrez: "Dankbaar voor de kans die Roger Schmidt me gegeven heeft"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Érick Gutiérrez aan blij te zijn dat het het persoonlijk met hem beter gaat op het veld dan zijn eerste seizoenen bij PSV. "Ik ben een speler die ritme nodig heeft en dat bouw je alleen op als je een aantal wedstrijden achter elkaar blijft staan", aldus Gutiérrez. "Deze trainer heeft me die kans gegeven en daar ben ik hem dankbaar voor."

De middenvelder voelde altijd dat Roger Schmidt veel respect had voor zijn kwaliteiten. "Hij deed nooit alsof en heeft veel met me gesproken en me gesteund in de tijd dat ik reserve stond of geblesseerd was", zo geeft hij aan. "Dat kostte me de nodige wedstrijden, maar nu ben ik klachtenvrij en vol vertrouwen. Ik vind dat het nog beter moet, maar ben uiteraard tevreden dat ik nu weer zoveel speel."

De Mexicaan weet nog niet of hij na dit seizoen ook nog voor PSV speelt. "Dat hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af", zegt hij daarover. "Er zijn op dit moment nog geen nieuwe contractgesprekken."




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez roger schmidt contractgesprekken klachtenvrij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Deze man werd door velen al afgeschreven en te licht bevonden, maar doet het momenteel uitstekend naast Sangaré. Ze vullen elkaar prima aan en vormen een hecht blok op ons centrale middenveld. Ik zie hem graag blijven.
+3/-0

2 jaar geleden
Hij was, in mijn ogen, ook te licht maar heeft zichzelf wat meer vechtersmentaliteit bijgebracht. Geen geslof maar bijten en jagen. Dat was een kant van Guti die we niet eerder zagen. Ik ben alleen bang dat als Schmidt vertrekt en hij bij een andere trainer er toch weer naast komt te staan die mentaliteit niet weer kan opbrengen.
Aan de andere kant, als hij het ongeacht de trainer, wel kan opbrengen en op die manier ook weer een basisplaats krijgt bij Mexico. Dan zou een contractverlenging en verkoop na het WK meer voor de hand liggen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als hij de rest van het seizoen zo blijft presteren (en heel PSV) dan zal ook de nieuwe trainer niet om hem heen kunnen. Vereiste is wel dat Sangare blijft want het gaat echt om de tandem wat hun presteren zo sterk maakt. Man, ik baal nog steeds want wat had het er anders uitgezien (ook Europees) als wij dit seizoen van begin af aan met die twee naast elkaar hadden gespeeld ipv van Ginkel
+2/-0

 
2 jaar geleden
Europees zoals in San Sebastian bij de 2-0?

Ik blijf erbij: bij gebrek aan beter. Ofschoon hij het nu idd wat beter lijkt te doen. Maar mag het, voor dat geld en (pas) na al die tijd?
+4/-3

 
2 jaar geleden
Eens!

Sinds hij zijn plek bij Mexico kwijt was en dus zijn kans op het WK zag verdampen begon er opeens een vlammetje te branden, wilde hij zelfs vertrekken om elders meer speeltijd te krijgen, wat niet mocht, en nu blijkt opeens dat hij bij ons veel meer kan brengen.

Ik voel me bijna genaaid. Hij kan het dus wel maar had er dus gewoon geen zin in.
+1/-2

2 jaar geleden
Ben echt blij voor hem dat hij op dit moment gelukkig is bij PSV en in Nederland. Maar Guti komt jammer genoeg behoorlijk wat tekort met name zijn handelingsnelheid en duelkracht !! Daarom begrijp ik die hele hype eigenlijk niet zo heel goed. Veerman op de plek van Guti als Cody weer fit is dat is momenteel toch denk ik het sterkste elftal.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Schmidt heeft toch wel een aantal spelers die al afgeschreven waren aan het voetballen gekregen. Wie gaf er nou nog een stuiver voor Boscagli, Mauro, Sangaré en Guti? Die konden er toch niks van? Daarvoor verdient Schmidt wel de complimenten. Verder vind ik het opvallend wat voor een vechtlust Guti heeft ontwikkeld onder Schmidt. Het was een mooi weer voetballer, maar nu vreet hij ieder grassprietje op.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Daar denken de heren analytici heel anders over, die konden niet verder komen dan Mauro.... Andere spelers hadden van nature al zoveel talent dat die geen trainer nodig hadden volgens hen. Altijd zo'n kolder, hoe zouden wij kunnen beoordelen of Schmidt wel of niet de hand heeft gehad in iemand's vorm? Volgens mij weet je dat pas over een jaar of tien als spelers gaan benoemen welke trainers ze het meest aan gehad hebben in hun carriere.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage