Transparent
Inloggen
Sluiten

Europees avontuur gaat verder tegen koploper van Denemarken

8 maart 2022 12:36

PSV komt donderdag Europees weer in actie als FC Kopenhagen in het Philips Stadion de tegenstander is. De koploper van Denemarken werd groepswinnaar in een groep met PAOK, Slovan Bratislava en Lincoln FC, zodat het in de tussenronde niet in actie hoefde te komen. In de voorrondes werd achtereenvolgens Tarpeda-BelAZ Zjodzina, Lokomotiv Plovdiv en Sivasspor uitgeschakeld.

Één keer eerder speelde PSV tegen FC Kopenhagen. In het seizoen 2009/2010 waren de Denen een van de tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. In Eindhoven wist PSV dankzij een doelpunt van Jonathan Reis met 1-0 te winnen.

De selectie van Kopenhagen heeft meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. Rechtsback Kevin Diks speelde bij Vitesse en Feyenoord, terwijl Nicolai Boilesen jaren bij Ajax speelde. Nicolai Jørgensen speelde vijf jaar bij Feyenoord en vertrok vervolgens naar het Turkse Kasimpasa. Hij liet eind januari echter zijn contract ontbinden en vertrok vervolgens naar Kopenhagen.




Tags

kopenhagen denemarken feyenoord belaz boilesen bratislava diks eredivisie groepswinnaar jonathan kasimpasa lincoln lokomotiv paok plovdiv sivasspor slovan tarpeda vitesse zjodzina

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte