PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen Kopenhagen

10 maart 2022 22:54

PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen Kopenhagen; image source: Pro Shots

PSV heeft na een krankzinnige wedstrijd gelijk gespeeld tegen Kopenhagen. Het duel in het Philips Stadion eindigde in 4-4. Cody Gakpo scoorde twee keer, terwijl ook Ritsu Doan en Eran Zahavi een doelpunt maakten.

PSV begon uitermate slap aan de wedstrijd. Binnen de minuut zorgde Kopenhagen al voor het eerste gevaar, maar bleef een kans nog uit. Het bleek echter uitstel van executie. De Denen raakten al snel de paal, maar nadat Noni Madueke bij het uitverdedigen veel te nonchalant een tegenstander voorbij probeerde te gaan werd het alsnog 0-1.

Ook na die treffer bleef Kopenhagen de sterkste ploeg op het veld en gezien het spel leek een tweede treffer voor de Denen er eerder aan te komen dan een doelpunt van PSV. Daar dacht Cody Gakpo echter anders over. Uit een uitstekende voorzet van Noni Madueke kopte hij halverwege de eerste helft heel knap de 1-1 tegen de touwen.

Het publiek was amper klaar met juichen of de volgende tegentreffer was alweer een feit. Dit keer raakte Joey Veerman de bal kwijt en opnieuw maakte Kopenhagen dankbaar gebruik. Al snel kreeg Madueke een enorme kans, maar hij schoot veel te gehaast.

Vlak voor rust leek PSV te ontsnappen aan een grotere achterstand. Phillip Max greep veel te slap in, zodat Kopenhagen met drie man op het doel af kon stormen. Joël Drommel werd eenvoudig voorbij gespeeld, maar Mauro Júnior voorkwam vanaf de doellijn met een knappe sliding de derde treffer. Een hoekschop was echter het gevolg en daaruit werd alsnog de 1-3 gemaakt. Drommel bleef op zijn lijn staan en vlak voor zijn neus kon eenvoudig worden binnen gekopt.

Roger Schmidt greep in de rust in en bracht met Eran Zahavi en Ritsu Doan twee wisselspelers binnen de lijnen. Na enkele minuten had Doan de 2-3 al gemaakt nadat hij een afvallende bal hard binnen schoot. Niet veel later kreeg Gakpo de uitgelezen kans om gelijk te maken nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Max. De strafschop van de aanvoerder was echter veel te slap en werd dan ook gestopt. Enkele minuten later schoot Gakpo echter alsnog de 3-3 tegen de touwen.

PSV leek op jacht te gaan naar de vierde treffer en zette Kopenhagen vol onder druk. De Denen leken het niet meer te kunnen belopen en het leek wachten tot de terechte voorsprong voor PSV zou komen. Een klein kwartier voor tijd veranderde dat echter uit het niets. Ibrahim Sangaré speelde de bal in de voeten van zijn tegenstander en niet bepaald voor het eerst in de wedstrijd maakte Kopenhagen er direct gebruik van.

Vijf minuten voor tijd maakte PSV dan toch weer gelijk. Zahavi kopte uitstekend binnen uit een voorzet van Gakpo. In blessuretijd ontsnapte PSV weer aan een nederlaag. De ploeg ging veel te gehaast nog op zoek naar een vijfde treffer, waarna Kopenhagen een enorme kans kreeg in de counter om de 4-5 te maken. In de groepsfase van de Europa League ging dat tegen AS Monaco nog mis voor PSV, maar het publiek in het Philips Stadion kon dit keer opgelucht ademhalen omdat de bal volledig verkeerd werd geraakt en dan ook naast het doel ging.

Het werd uiteindelijk een duel met verschillende gevoelens. Op haast amateuristische wijze werden vier doelpunten weggegeven, maar in de tweede helft wist de ploeg weer heel knap nog terug te komen. Om vervolgens aan het eind te ontsnappen aan een nederlaag.