PSV boekt op knollenveld van Utrecht degelijke overwinning

13 maart 2022 16:26

PSV boekt op knollenveld van Utrecht degelijke overwinning; image source: Pro Shots

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht de volle buiten weten te pakken. Op een slechte grasmat werd dankzij een doelpunt van Eran Zahavi met 0-1 gewonnen.

Roger Schmidt had er voor gekozen om dezelfde elf spelers op het veld te zetten die donderdag aan de tweede helft tegen Kopenhagen begonnen. Daardoor hadden Eran Zahavi en Ritsu Doan een basisplaats, terwijl Joey Veerman en Noni Madueke op de bank plaats moesten nemen.

In de eerste minuut kregen beide teams al een mogelijkheid om de score te openen, waarna PSV het initiatief in handen nam. Dat leidde al snel tot een vrije trap op de rand van de zestien, maar Philipp Max schoot in de muur en dat deed de Duitser ook met de rebound die hij kreeg.

Het tempo ging al snel omlaag, maar halverwege de eerste helft kreeg PSV een hoekschop toen doelman De Keijzer een terugspeelbal op het slechte veld niet goed onder controle kreeg en daarom over de achterlijn schoot. Uit die corner was Armando Obispo dicht bij de openingstreffer, maar de goalie van FC Utrecht wist zijn hand nog net tegen de bal te zetten.

Na een half uur kwam de thuisploeg er plotseling uit en werd aanvaller Balk met een steekpass een-op-een met Joël Drommel gezet. De doelman wist door goed uit te komen echter de kans te voorkomen. Twee minuten later leek Mario Götze de bal voor het inschieten te hebben, maar Utrecht kon de bal nog net wegtikken. Uit de daaropvolgende hookschop was Zahavi weer dicht bij een treffer.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg PSV na een uitstekende aanval nog een grote kans, maar het schot van Cody Gakpo werd door de doelman gekeerd, zodat beide teams met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers gingen.

Na rust kwam PSV in de eerste minuten vrij slap weer het veld op. Armando Obispo greep veel te zwak in, zodat Utrecht eruit kon. Mauro Júnior wist een grote kans nog te voorkomen ten koste van een hoekschop, maar die corner kon vervolgens snoeihard ingekopt worden. Drommel voorkwam met een geweldige redding een tegentreffer.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet op Ibrahim Sangaré bleek net te hard om in het doel te kunnen tikken, maar Gakpo wist de bal met een uiterste krachtinspanning nog net binnen te houden. Na een goede een-twee met Max kon de aanvaller de bal opnieuw voorgeven en dit keer wist Zahavi de bal in het doel te tikken.

Na een uur spelen kreeg Utrecht plotseling weer een enorme kans. Max liet zijn man lopen toen een bal werd voorgegeven, maar PSV kon opgelucht ademhalen omdat Balk zijn voet net niet tegen de bal wist te krijgen en Drommel de bal daardoor eenvoudig kon vangen.

PSV werd echter aan de bal steeds slordiger, terwijl de thuisploeg steeds meer druk begon te zetten. Het meeste gevaar kwam dan ook van Utrecht, al bleven de kansen verder uit. Er volgden nog vier minuten blessuretijd, maar ook daarin gebeurde niets meer, zodat PSV met een 0-1 zege weer terug naar Eindhoven kon en zich mag gaan opmaken voor de return tegen FC Kopenhagen donderdag.