IJzersterk PSV veel te sterk voor Kopenhagen

17 maart 2022 20:34

IJzersterk PSV veel te sterk voor Kopenhagen; image source: Pro Shots

PSV heeft op overtuigende wijze de kwartfinale van de Conference League behaald. Het uitduel tegen FC Kopenhagen eindigde in een 0-3 zege. Eran Zahavi kwam tot twee doelpunten, terwijl ook Mario Götze wist te scoren.

PSV begon in Kopenhagen uitstekend aan de wedstrijd. Direct werd het doel van Kopenhagen gezocht en al snel lag de bal al in het net. Uit een lange bal van Érick Gutiérrez en een voorzet van Mario Götze kon Eran Zahavi op doel schieten. Het schot leek eenvoudig te stoppen, maar de doelman verkeek zich en de 0-1 was een feit.

Ook na die treffer bleef PSV de bovenliggende partij. Nadat er al enkele mogelijkheden waren geweest zorgde Götze vlak voor rust voor de volkomen terechte 0-2. Niet veel later leek Cody Gakpo de wedstrijd al definitief te kunnen beslissen, maar zijn schot ging via een verdediger op de lat.

In de tweede helft namen de frustraties bij de thuisploeg toe. Diks ontsnapte na een tackle al aan zijn tweede gele kaart en al snel werd Gakpo op schandalige wijze de wedstrijd uitgetrapt. Er werd slechts geel gegeven en bij het opstootje dat ontstond was het verrassend Gutiérrez die een gele kaart kreeg. Voor de Mexicaan betekende het echter wel een wedstrijd schorsing.

PSV kon het duel eenvoudig uitspelen. Kopenhagen probeerde wel aan te zetten, maar werd buiten een afstandschot in het zijnet niet gevaarlijk.

Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een uitstekende aanval kon Zahavi het beslissende tikje geven en de 0-3 was een feit.

Het feest in het uitvak was daarmee nog niet eens voorbij, want in blessuretijd maakte Noni Madueke ook nog de 0-4. Ook hij kreeg daar enige hulp van de doelman mee, maar dat veranderde niets aan de feestvreugde. Een 0-4 eindstand was daarmee een feit en op overtuigende wijze verzekerde PSV zich daarmee van een plek in de kwartfinale. Een heel knappe comeback aangezien je in Eindhoven bij rust 1-3 achter stond.