Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor voor de Eredivisie nog nooit van Fortuna in eigen huis

19 maart 2022 00:29

PSV sluit zondag een zwaar blok met wedstrijden af in eigen huis tegen Fortuna Sittard. De Limburgers kennen een moeizaam seizoen en staan bij de start van de speelronde net boven de gevreesde streep. Fortuna wist zich de afgelopen wedstrijden wel iets op te richten, aangezien drie van de laatste vijf duels werden gewonnen.

PSV speelde in de Eredivisie al 22 keer eerder tegen Fortuna Sittard in het Philips Stadion en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Verloren werd er namelijk nog nooit. PSV bleek 19 keer te sterk, terwijl het duel 3 keer in een gelijkspel eindigde. De grootste zege is 5-0 en dat lukte in de seizoenen 1992/1993, 2018/2019 en 2019/2020. In december vorig jaar werd in de TOTO KNVB Beker nog met 2-0 gewonnen.

PSV komt woensdag tegenover twee oude bekenden te staan aangezien Yanick van Osch en Nigel Lonwijk beiden in de jeugdopleiding hebben gespeeld. Tot een officieel duel in het eerste elftal kwamen ze nooit, al behoorde Van Osch wel drie seizoenen tot de A-selectie.




Tags

fortuna eredivisie osch bekenden gevreesde knvb lonwijk nigel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage