PSV in eigen huis veel te sterk voor Fortuna Sittard

20 maart 2022 18:35

PSV in eigen huis veel te sterk voor Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

PSV heeft overtuigend de punten in eigen huis weten te houden. In het Philips Stadion werd Fortuna Sittard met 5-0 verslagen. Philipp Max, Ritsu Doan, Eran Zahavi, Bruma en Carlos Vinícius zorgden voor de doelpunten.

PSV begon direct uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de start werd het doel van Fortuna gezocht en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Een bekeken voorzet van Mario Götze werd ingekopt door Eran Zahavi. Oud PSV'er Yanick van Osch wist die inzet te keren, maar de rebound werd door Philipp Max binnen geschoten.

Het was wel duidelijk dat PSV een heel makkelijke wedstrijd zou krijgen. Eenvoudig kon de ploeg de kansen bij elkaar spelen, terwijl Fortuna er zelf helemaal niets tegenover kon stellen. Het duurde echter wel tot de 39ste minuut tot het weer raak was. Zahavi kreeg de bal van Ritsu Doan, maar leek de bal niet goed onder controle te krijgen. Daarom kwam de bal weer terug bij Doan en hij schoot hard raak.

Twee minuten later wist de Israëliër wel te scoren. Uit een heerlijke voorzet van Mauro Júnior kopte de spits de 3-0 tegen de touwen.

Na rust leek PSV helemaal los te zijn en volgde er een reeks aan goede mogelijkheden. Een gebrek aan scherpte en een paar uitstekende reddingen van Van Osch voorkwamen aanvankelijk die doelpunten.

Een kwartier voor tijd was het toch weer raak. Fortuna probeerde voetballend uit te verdedigen, dat ging voor de Limburgers hopeloos mis en Bruma maakte er dankbaar gebruik van. De Portugees was niet de enige invaller die tot scoren kwam, want enkele minuten later zorgde Carlos Vinícius uit een heel knappe voorzet van Joey Veerman voor de 5-0 en de uiteindelijke eindstand.