Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste blok aan wedstrijden begint tegen grote verrassing FC Twente

31 maart 2022 20:33

Voor PSV staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Het laatste blok aan wedstrijden van dit seizoen begint met een uitduel tegen FC Twente. De Tukkers zijn met een vierde plaats in de Eredivisie een van de grote verrassingen van dit seizoen. Vooral in eigen huis weten ze goede resultaten te halen. Tegen Ajax en Feyenoord werd gelijk gespeeld, terwijl van AZ werd gewonnen.

In de Eredivisie speelde PSV al 54 keer eerder een uitwedstrijd tegen FC Twente en dat leverde vaak problemen op. PSV wist tot nu toe 18 keer te winnen, speelde 22 keer gelijk en verloor 14 keer. De eerste editie in het seizoen 1965/1966 leverde met 1-7 direct de grootste zege op. Eerder dit seizoen werd in het Philips Stadion nog met 5-2 gewonnen.

PSV komt zaterdag tegenover een paar oude bekenden te staan. Michal Sadílek speelt momenteel op huurbasis voor FC Twente, terwijl Lars Unnerstall afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte nadat hij zijn contract bij PSV niet wilde verlengen. In januari versterkte FC Twente de selectie bovendien ook nog met Joshua Brenet. Ook Joël Drommel staat zaterdag tegenover zijn oude club. Hij werd afgelopen zomer door PSV juist overgenomen van FC Twente.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente eredivisie bekenden brenet drommel editie feyenoord sadilek unnerstall verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage