PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen FC Twente

2 april 2022 20:49

PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen FC Twente; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond in een krankzinnige wedstrijd gelijk gespeeld tegen FC Twente. Het duel eindigde in 3-3. PSV stond halverwege de eerste helft met 3-0 achter, maar door treffers van Joey Veerman, Cody Gakpo en Olivier Boscagli werd toch nog een punt gepakt.

PSV begon direct op werkelijk schandalige wijze aan de wedstrijd. Na twee minuten ging Joël Drommel al in de fout na een vrije trap, waarop Brenet de bal in het doel kreeg. Omdat de oud-PSV'er de bal op zijn arm kreeg werd door tussenkomst van de VAR de treffer echter afgekeurd.

Waar misschien de hoop zou zijn dat PSV wakker zou zijn geschud, bleek echter het tegenover gestelde. De ploeg werd aan alle kanten overhoop gespeeld en de spelers van Twente konden keer op keer richting het doel afstormen zonder dat een PSV'er mee liep. Dat in combinatie met een doelman die steeds mis zat en halverwege de eerste helft stond al een beschamende 3-0 stand op het scorebord.

PSV leek na de drie tegentreffers eindelijk wakker te zijn geschud en kwam vervolgens zelf ook tot mogelijkheden. Na 28 minuten was er de eerste kans, maar een schot van Eran Zahavi ging net naast het doel. Niet veel later kreeg de Israëliër een grote kopkans, maar hij raakte de bal niet goed. De treffer van PSV kwam er uiteindelijk dan toch. Ibrahim Sangaré veroverde de bal, waarna Joey Veerman de bal uiteindelijk voor zijn voeten kreeg en op knappe wijze voor de 3-1 zorgde.

Met de minuut leek PSV meer grip op de wedstrijd te krijgen. Vlak voor rust was er bijna de tweede treffer toen Sangaré uit een vrije trap van Veerman op de lat kopte. Omdat hij vervolgens echter ook werd afgevlagd vanwege buitenspel zou een eventueel doelpunt ook zijn afgekeurd. Met rust stond er dan ook een 3-1 achterstand op het scorebord.

In de rust greep Schmidt had in en bracht met Cody Gakpo, Noni Madueke en André Ramalho direct drie wisselspelers binnen de lijnen. Qua spel ging PSV verder zoals het de eerste helft geëindigd was en al snel zorgde Gakpo met een schot van buiten de zestien prachtig voor de tweede treffer.

Nadat er even niets gebeurd was, leek Gakpo voor de 3-3 te zorgen. Omdat de assistent vlagde voor buitenspel werd het doelpunt echter afgekeurd. Ondanks dat de beelden aan leken te tonen dat het geen buitenspel was, werd er door de VAR echter niet in gegrepen.

In de minuten daarna volgden er goede kansen voor beide teams. Madueke leek een goede kans te krijgen, maar kreeg de bal niet onder controle. Nog geen minuut later schoot Vlap aan de andere kant volledig vrijstaand hard op de lat, terwijl snel daarna Unnerstall mis tastte bij een voorzet. De doelman van Twente kon echter opgelucht ademhalen dat de rebound niet ingeschoten kon worden.

Een kwartier voor tijd wist de oud-PSV'er wel goed redding te brengen op een hard schot van Gakpo. Een minuut later leek PSV een penalty te moeten krijgen toen Ramalho een beuk in zijn rug kreeg, maar Gözübüyük floot niet voor een overtreding en wederom werd er door de VAR niet ingegrepen.

PSV bleek op zoek gaan naar de gelijkmaker en zeker gezien het spelbeeld na rust zou dat volkomen verdiend zijn. Tien minuten voor tijd zag Ramalho een kopbal van de lijn gehaald worden. Snel daarna raakte Madueke op de paal en wist Unnerstall op knappe wijze de rebound van Sangaré.

Er volgden nog zes minuten blessuretijd om tot tenminste een gelijkmaker te komen. Philipp Max zag een hard schot gekeerd worden door Unnerstall, maar de Duitser ging vervolgens in de fout bij de rebound van Olivier Boscagli en de 3-3 was alsnog een feit.

In de zesde minuut van de blessuretijd leek PSV alsnog onderuit gegaan toen Twente opeens een enorme kans kreeg en er vrij ingekopt kon worden. Drommel wist nu echter uitstekend te redden. PSV kreeg nog een paar seconden om aan te zetten, maar zag een allerlaatste poging net over het doel gaan. Met slechts een punt keerde de ploeg daarom weer terug naar Eindhoven.