Transparent
Inloggen
Sluiten

Topaffiche voor PSV in de kwartfinale van de Conference League

5 april 2022 13:02

Voor PSV staat er donderdagavond weer een topaffiche op het programma. In de kwartfinale van de Conference League wacht de uitwedstrijd tegen Leicester City, de verrassende kampioen van Engeland van 2016. Afgelopen weekend wist Leicester City nog gelijk te spelen op bezoek bij Manchester United.

Net zoals PSV was Leicester City ook actief in de groepsfase van de Europa League. Als winnaar van de FA Cup van vorig seizoen waren ze daarvoor direct gekwalificeerd en hoefden ze dus geen voorrondes te spelen. In een groep met Napoli, Spartak Moskou en Legia eindigde het op een derde plaats. Na de winter werd eerst het Deense Randers FC eenvoudig verslagen, waarna in de achtste finales Stade Rennais werd uitgeschakeld.

In Europees verband speelde PSV nog nooit eerder tegen Leicester City. Het is ook niet heel raar, omdat de Engelsen nog niet vaak actief waren in een van de toernooien en bovendien vaak vroegtijdig al werden uitgeschakeld. In het seizoen 2016/2017 wist het wel de kwartfinale van de Champions League te halen, terwijl het vorig seizoen in de tweede ronde van de Europa League werd uitgeschakeld.

PSV kent een goede balans tegen Engelse ploegen in Europees verband. Negen keer eerder werd PSV in een tweeluik gekoppeld aan een Engese ploeg en vijf keer wist PSV de volgende ronde te halen. Daarnaast moest PSV in de groepsfase van een van de Europese toernooien ook regelmatig het kanaal oversteken. In 2018 was de laatste keer toen nipt werd verloren van Tottenham Hotspur.




Tags

leicester conference topaffiche engeland engese gekwalificeerd hoefden kanaal legia napoli nipt oversteken randers rennais spartak stade tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage