PSV opent tweeluik tegen Leicester City met prima gelijkspel

7 april 2022 22:54

PSV opent tweeluik tegen Leicester City met prima gelijkspel; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdagavond op bezoek bij Leicester City gelijk weten te spelen. In een duel met weinig kansen voor beide teams eindigde het dan ook in 0-0.

PSV begon sterk in het King Power Stadium en kreeg na twee minuten al een enorme kans. Na een geweldige bal van Joey Veerman kwam Mario Götze vrij voor de keeper te staan. De Duitser leek zelf echter te schrikken van de vrijheid die hij had en zag zijn poging vervolgens gekeerd worden.

Langzaam kwam de thuisploeg echter beter in het spel. Een eerste wapenfeit volgde er al vanuit een hoekschop toen André Ramalho net voor de doellijn een kopbal wist tegen te houden. Na twintig minuten spelen kreeg Leicester ook een enorme kans toen Veerman veel te slordig was aan de bal en de Engelsen daardoor op het doel af konden stormen. Iheanacho schoot tot opluchting van iedereen uit Eindhoven net naast het doel van Yvon Mvogo.

Mede omdat PSV zelf te slordig aan de bal was, kwam de ploeg er nauwelijks uit en was het vooral de thuisploeg die aan het aanvallen was. Aanvankelijk leidde het niet tot veel grote kansen, al moest Mvogo twee keer reddend optreden. Een minuut voor rust kwam er echter toch nog een enorme kans toen Leicester na een knappe aanval hard op de lat schoot.

Al snel in de tweede helft leek PSV een penalty te moeten krijgen na een overduidelijke overtreding op Cody Gakpo. De scheidsrechter floot echter niet voor een overtreding en in deze fase van het toernooi is er nog altijd geen VAR, zodat er ook vanuit die kant geen correctie kon volgen.

Aanvallend gebeurde er na rust echter weinig aan beide kanten. Beide teams waren te slordig aan de bal en durfden ook geen risico te nemen zodat zowel Mvogo als Deens international Schmeichel weinig te doen had. PSV zou uiteindelijk één keer op doel schieten in de wedstrijd, terwijl Leicester tot twee pogingen tussen de palen kwam. Het duel eindigde daarmee in een 0-0 gelijkspel. PSV geeft zichzelf daarmee een goede uitgangspositie om het volgende week in Eindhoven af te maken.