Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben heel tevreden over de prestatie van de ploeg'

8 april 2022 00:29

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan zeer tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg. "Het is altijd een uitdaging om een kwartfinale te spelen tegen een ploeg uit de Premier League. Als je dan zo speelt, verdedigt als ploeg en geduldig kan blijven... Ik ben blij dat we op dat niveau hebben kunnen spelen", aldus Schmidt. "We hadden aanvallend ook een paar goede momenten. We hadden wat grotere kansen kunnen creëren als we iets slimmer waren geweest, maar overall was het een goede prestatie. Nu hebben we een finale om in de halve finale te komen."

De trainer was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV in de tweede helft dapperder speelde. "Ook in de eerste helft hadden we goede momenten, maar in de tweede helft deden we het na balveroveringen wel beter", zo gaf hij aan. "In de eerste helft hadden we ook momenten, maar hadden we niet echt een vrijstaande man om de bal naar toe te spelen. Dat deden we na rust wel beter."

Schmidt gaf aan trots te zijn op de hele ploeg. "Hoe we verdedigd hebben en dat geaccepteerd hebben. Het komt niet vaak voor dat we zo vaak moeten verdedigen rond onze eigen zestien", zei hij daarover. "Normaal spelen we ver van onze goal af en dat kunnen we ook goed. Vandaag hebben we laten zien dat we ook in de laatste deel van het veld goed kunnen verdedigen."

De trainer was ook zeer te spreken over het spel van Yvon Mvogo. "Hij heeft het heel goed gedaan. Hij speelde met veel vertrouwen en was goed bij de voorzetten", aldus Schmidt. "Hij stond er ook bij de spelhervattingen. We hoopten dat hij deze momenten kon gebruiken. Ik ben blij voor hem, omdat het niet makkelijk is geweest om zo lang te moeten wachten op zijn kans. Maar hij heeft het goed gedaan."




Tags

schmidt roger balveroveringen dapperder espn mvogo overall verdedigd verdedigt vrijstaande yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage