Transparent
Inloggen
Sluiten

Heurelho Gomes: 'Ik wist dat er ooit een kans zou komen om ook in een andere rol terug te komen'

9 april 2022 15:19 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Heurelho Gomes: "Ik wist dat er ooit een kans zou komen om ook in een andere rol terug te komen"; image source: Pro Shots

PSV zal dit weekend nog Heurelho Gomes officieel gaan benoemen tot ambassadeur van de club. Dat heeft de oud-doelman zelf bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad. "Deze titel betekent heel veel voor mij en schept ook verplichtingen", aldus Gomes. "Wat ik met deze club heb gehad, heb ik nergens gevoeld in mijn hele leven."

Gomes wil PSV helpen om een nog beter netwerk op te gaan bouwen in Zuid-Amerika. "Ik en mijn zaakwaarnemer kennen de transfermarkt in Brazilië erg goed. PSV heeft de connectie een beetje verloren en we kunnen het samen beter doen dan nu gebeurt. PSV was een hele sterke naam in Brazilië, maar het blijkt nu ontzettend moeilijk om enigszins met Romário, Ronaldo of Alex vergelijkbare spelers te halen. PSV en Brazilië is altijd een geweldige match geweest en dat Ajax nu in Brazilië ook goede talenten als Antony kan halen, maakt me een beetje jaloers."

De Braziliaan legt uit dat het zijn wil was om nooit écht afscheid te nemen van de club. "Want een terugkeer moest er ooit een keer van komen", zegt hij daarover. "Dat voelde ik in mijn hart. Ik heb in veel landen gespeeld, maar Eindhoven is de plek die in mijn hart zit. Ik wist dat er ooit een kans zou komen om ook in een andere rol terug te komen.

Meer op ED.nl




Tags

gomes heurelho ambassadeur amerika antony braziliaan connectie jaloers match romario ronaldo schept titel vergelijkbare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Ambassadeur dus.
Kon me al niet voorstellen dat hij opeens scout zou gaan worden of zo.

Ik vraag me af wat we nu echt opschieten met al die ambassadeurs, buiten dat we wat leuke oudspelers aan de club verbonden houden.
+2/-0

2 jaar geleden
De binding met Zuid-Amerika staat zeker op een laag pitje,als hij dat weer naar een hoger niveau kan brengen lijkt me dat een goede zaak.
Met al zijn charisma is hij een mooi uithangbord voor de club.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kan Gomes dat dan?
Voelen ze in Brazilie hetzelfde voor Gomes als wij doen? Staat hij daar ook op een voetstuk? Zit hij daar überhaupt nog in het voetbalwereldje? Heeft hij daar zoveel contacten en invloed?

Ik vraag het me gewoon af, net als met Salcido, zonder negatief te willen zijn of wat dan ook. Gewoon oprecht geïnteresseerd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het enige wat ik hiervan wel kan beantwoorden is het feit dat hij daar niet op zo"n voetstuk staat als dat hij bij onze aanhang doet,voor de rest is het afwachten.
Maar he,niet geschoten is altijd mis en feit is wel dat hij daar dichter bij het vuur zit dan menig Europeaan en makkelijker communiceert zodat hij eerder op de hoogte zal zijn wie er bijvoorbeeld in de jeugdcompetities bovenuit steekt.
En met zijn enthiousasme kan hij wel iemand overtuigen om voor onze club te kiezen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het met jullie beiden eens (en met 040). Kan dat? Ja dat kan en mag!

Toch wel mooi dat-ie weer terug is. Of het rendement gaat opleveren, zien wij dan wel weer.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo zonde op de manier waarop hij ons clupke verlaten heeft.
Hij heeft zich gek laten maken door verkeerde makelaars.
MIsschien beseft hij dit nu ook en kan hij nu een positieve wending geven aan het falende scouting beleid bij PSV.
Het is en blijft een held
+2/-0

2 jaar geleden
Na het mislopen van Savinho (manchester city) direct doorschakelen naar angelo gabriel.Supertalent , linksbenige aanvaller op de radar van oa liverpool.Hij gaat tussen de 10 a 15 miljoen kosten maar meer dan het dubbele opleveren.Laat Gomes zijn netwerk meteen contact leggen met zijn makelaars en enthousiast maken over een mooie stap in europa, met veel zuid amerikaanse voorbeelden uit het verleden bij PSV.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En hoe vaak heb je hem zien spelen om te concluderen dat het een supertalent is die minimaal het dubbele op gaat leveren wat hij schijnbaar zou kosten? En dan bedoel ik hele wedstrijden, geen youtube filmpjes.

Als je je overigens iets beter inleest had je kunnen zien dat Santos hem alleen laat gaan als iemand de clausule in zijn contract betaalt, 60 miljoen in plaats van de 10 dat transfermarkt zegt
+3/-1

2 jaar geleden
Goed nieuws dit! Welcome back Huerelho!

Zouden er in Brasil een paar goede keepers rondlopen??
En een spits (nog beter dan Venicius:)

Success
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat was een hele goede periode van PSV, met geweldige spelers.

Jammer dat in het voetbal van nu je bijna geen PSV-team meer hebt dat een aantal jaren samen speelt. Gomes is nog een flinke tijd bij PSV geweest, terwijl hij echt een uitblinker was. maar de meeste spelers zijn nu op doortocht bij PSV.
Ik zie Veerman wel een tijd bij PSV blijven, en ik ben beniewd of Götze ook een speler is die langere tijd bij PSV speelt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad. Gotze lijkt me niet en in principe nog steeds mooi dat ie twee jaar bij ons heeft gespeeld. Veerman hoop ik ook inderdaad. Guti speelt alweer een tijdje bij ons (althans nu speelt ie:).
Ik hoop dat Ramalho en Boscagli nog wat langer blijven, zo’n goed centraal duo hebben we lang niet gehad en is zo belangrijk voor een elftal.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik geloof dat grote namen als ambassadeurs kunnen helpen om spelers over de streep te trekken. Vraag me wel een beetje af wat we deze mensen wel niet allemaal betalen, het voelt een beetje als een te goed betaald bijbaantje waarvan we er misschien wel tientallen zo hebben..
+1/-0

2 jaar geleden
Ambassadeur, leuk.... maar wat brengt het op... Al die andere ambassadeurs die we hebben... leuk op papier, maar levert het iets op?
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hier al vaker gememoreerd dat PSV in Brazilië bijna net zo'n grote naam is als Real Madrid... dat zit zo:

Van de 4 beste Braziliaanse voetballers aller tijden, gekozen in Brazilië - zijnde Pelé, Garincha, Romario en Ronaldo - hebben er 2 bij PSV gespeeld...

Met die naam van PSV wordt en werd veel te weinig gedaan, dat was destijds al de conclusie van De Nederlandse "baas" - Cees vd Nieuwenhuizen meen ik - van Nike toen Ronaldo naar PSV kwam; het wordt tijd om die naam in te zetten en daarmee kan Heurelho Gomes natuurlijk wel uit de voeten.
Ja we kunnen niet op tegen de geld machines uit mn Engeland, maar dat stond destijds een geweldig gevolg van de carrières van Romario en Ronaldo ook niet in de weg... dus PSV grijp nu eens eindelijk die kans en gebruik onze befaamde creativiteit!
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was 30 jaar geleden zo, ja.

Voetballers in Brazilie dromen niet (meer) van PSV, zien Romario en Ronaldo (en Gomes) niet als hun grote voorbeeld en die staan ook niet te springen voor een pak sneeuw in de winter en de geweldige potjes op kunstgras tegen Heracles. We zijn ook niet meer de enige die daar op zoek zijn naar talentjes en de zak geld waar onze TD tegenwoordig mee op pad wordt gestuurd maakt allang geen indruk meer.
Al zouden Romario en Ronaldo tegelijk roepen dat het geweldig is om naar PSV te gaan... Dat zijn in de ogen van jonge spelers 2 oude bokken, die ze wel van naam kennen maar nooit hebben zien spelen. De Braziliaanse jeugd willen, anno 2022, Neymar en Vinicius Junior achterna.

Er hebben ook grote Nederlandse voetballers in de zandbak gespeeld maar als die gaan roepen dat het daar geweldig is en meer Nederlandse voetballers daar heen zouden moeten gaan trekt ook niemand zich daar wat van aan.

Maar goed... ik hoop met je mee.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage