Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV op halve kracht te sterk voor RKC

10 april 2022 16:31
Foto: Pro Shots

PSV op halve kracht te sterk voor RKC; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag de punten weer in eigen huis weten te houden. In een zwakke wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Joey Veerman en Jordan Teze zorgden voor de doelpunten.

PSV kreeg na 30 seconden al de eerste grote kans van de wedstrijd, maar een schot van Bruma ging net naast het doel.

Het publiek in het Philips Stadion leek zich op te mogen maken voor een leuke wedstrijd, maar kwam lange tijd bedrogen uit. PSV speelde zelf veel te slap, terwijl RKC massaal op de eigen helft bleef staan. In het eerste half uur kwam PSV niet verder dan een poging van Bruma die geblokt werd en twee schoten buiten de zestien die eenvoudig gekeerd konden worden.

Tien minuten voor rust volgde dan toch de voorsprong. Een voorzet van Marco van Ginkel werd weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Joey Veerman. De middenvelder plaatste de bal met een subtiel schot in het doel en zorgde daarmee voor de 1-0.

PSV begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft. PSV ontsnapte zelfs aan de gelijkmaker toen Kramer een op een met Yvon Mvogo kwam. De spits schoot echter hoog over het doel.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Jordan Teze kreeg de bal goed mee van Carlos Vinícius en schoot in de korte hoek hard binnen. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van PSV.

Gezien de stand zou het vermoeden er zijn dat de wedstrijd was beslist. Het was echter RKC dat beter ging voetballen. Mvogo redde al snel knap op een afstandsschot. Een kwartier voor tijd volgde er zelfs een tegentreffer, maar vanwege buitenspel werd deze afgekeurd.

In de resterende minuten probeerde PSV nog aan te zetten om tot een derde treffer te komen. De pogingen daarvoor waren echter te zwak om echt voor gevaar te zorgen. Vanwege blessures vielen bovendien ook nog Olivier Boscagli en Noni Madueke uit.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc bruma joey jordan mvogo teze veerman bedrogen boscagli carlos geblokt ginkel kramer madueke poging seconden slap subtiel vinicius yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage