PSV in slotfase onderuit tegen Leicester City

14 april 2022 20:38

PSV in slotfase onderuit tegen Leicester City; image source: Pro Shots

Het is PSV niet gelukt om de halve finale van de Conference League te halen. De ploeg ging in het Philips Stadion met 1-2 onderuit tegen Leicester City. Eran Zahavi maakte het enige doelpunt.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel zodat er in de openingsfase weinig aanvallen waren. Toen Mario Götze op geweldige wijze een schot gekeerd zag worden uit een voorzet van Philipp Max kwam de wedstrijd meteen los.

Enkele minuten later kreeg Leicester een enorme kans, maar oog in oog met Yvon Mvogo werd net naast het doel geschoten.

PSV kreeg met de minuut meer grip op de wedstrijd. Nadat een poging van Mauro Júnior nog werd gekeerd, was het na een klein half uur wel raak. Götze onderschepte een pass van Belgisch international Tielemans en na een bekeken bal schoot Eran Zahavi de bal net buiten bereik van Schmeichel in het doel.

Al snel was Leicester dicht bij de gelijkmaker. Nadat de bal uit de kluts meerdere keren van richting werd veranderd wist Jordan Teze met een halve omhaal op de doellijn redding te brengen. In de resterende minuten van de eerste helft gaf PSV niets meer weg, zodat de ploeg van Roger Schmidt met een voorsprong de rust in ging.

De Engelsen brachten aan het begin van de tweede helft twee snelle aanvallers binnen de lijnen en voerden de druk verder op. Het was echter PSV dat de kansen kreeg. Cody Gakpo besloot voor eigen kans te gaan, maar schoot te slap, een van richting veranderd schot van Joey Veerman ging net naast en een kopbal van Zahavi ging net over. Ibrahim Sangaré kreeg de grootste kans, maar hij schoot hoog over het doel.

Ook Leicester kreeg een enorme kans. Teze leek verrast de zijn door een loopactie van Iheanacho, maar wist nog net lastig zat te doen.

Het lukte PSV steeds minder om onder de steeds verder opgevoerde druk uit te komen en een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Leicester wist de vrije man steeds te vinden en kon de bal uiteindelijk hoog in het doel knallen.

Ook na de 1-1 bleef het spelbeeld hetzelfde. PSV kwam niet meer onder de druk uit. Mvogo voorkwam met een uitstekende redding een tweede tegentreffer, maar twee minuten voor tijd viel de 1-2 dan toch. André Ramalho leek weg te glijden waarop in een leeg doel de bal in het doel verdween.

Het lukte PSV in de resterende minuten niet meer om tot een aanval te komen, zodat het Europese avontuur dit seizoen eindigde in de kwartfinale van de Conference League.