PSV verovert KNVB Beker na heerlijke finale tegen Ajax

17 april 2022 20:04

PSV verovert KNVB Beker na heerlijke finale tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft de tiende TOTO KNVB Beker in de prijzenkast kunnen toevoegen. Na een heerlijke finale werd Ajax met 2-1 verslagen. Érick Gutiérrez en Cody Gakpo zorgden voor de bekerwinst.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Na drie minuten schoot Cody Gakpo voor het eerst op doel en na tien minuten spelen leek Eran Zahavi voor de voorsprong te zorgen. De spits stond echter net buitenspel zodat zijn treffer werd afgekeurd.

Ajax had nog geen enkel schot op doel gehqd, maar halverwege de eerste helft was de eerste poging direct raak. Joey Veerman liet Gravenberch lopen en de middenvelder kon uiteindelijk de bal buiten bereik van Yvon Mvogo in het doel schieten.

PSV leek het na die treffer helemaal kwijt te zijn en kwam er niet meer uit. Door de vele opstootjes gebeurde er qua aanvallen nauwelijks nog iets op het veld.

Volledig vanuit het niets leek een minuut voor rust de tweede tegentreffer te vallen. Nu was het Cody Gakpo die zijn man liet lopen en Mazroui kon volledig vrijstaand uithalen. Opnieuw kon Mvogo niet bij de bal, maar vanwege buitenspel van Tadic werd de treffer door de VAR afgekeurd.

PSV vloog in de tweede helft vervolgens uit de startblokken. Na drie minuten spelen kopte Érick Gutiérrez de 1-1 tegen de touwen nadat Ibrahim Sangaré een vrije trap van Cody Gakpo goed verlengde. De 17.500 meegereisde PSV supporters waren nog niet uitgejuicht of Gakpo schoot een minuut later de 2-1 tegen de touwen.

PSV had meteen de overhand en ging op zoek naar de derde treffer. Ajax leek na zwak verdedigen van PSV echter uit het niets op 2-2 te komen. Vanwege buitenspel keurde de VAR de treffer opnieuw af. Niet veel later werd de paal geraakt zodat de ploeg van Roger Schmidt nog altijd op voorsprong stond.

PSV leek de grip steeds meer kwijt te raken en zag de druk steeds verder opgevoerd worden. Een kwartier voor tijd voorkwam Mvogo met een geweldige redding een treffer.

Er lag voor de ploeg voldoende ruimte om vanuit de counter toe te slaan. Bruma kreeg een enorme kans, maar zag zijn schot geblokt worden.

Ajax leek vervolgens met 10 man te moeten staan nadat een doorgebroken Yorbe Vertessen onderuit werd gehaald. Gravenberch kwam echter met geel heel goed weg.

Voor Vertessen werd het een heel ongelukkige invalbeurt. De Belg was in de 80ste minuut ingevallen, schoot tegen de paal en viel in de blessuretijd weer uit met een spierblessure.

Er werden door de arbitrage zes minuten blessuretijd bijgetrokken. Bruma kreeg daarin nog een enorme kans, maar zag zijn inzet gekeerd worden. De Portugees werd daarbij ook afgevlagd vanwege buitenspel. PSV kreeg zelf geen kans meer tegen, zodat de zege over de streep werd getrokken en de 17.500 meegereisde PSV'ers het feest konden vieren.