Transparent
Inloggen
Sluiten

'Michal Sadílek vertrekt definitief naar FC Twente'

19 april 2022 22:38 - RTV Oost
Foto: Pro Shots

"Michal Sadílek vertrekt definitief naar FC Twente"; image source: Pro Shots

Michal Sadílek gaat na dit seizoen definitief de overstap maken naar FC Twente. Dat meldt RTV Oost. De international van Tsjechië speelt momenteel al op huurbasis in Overijssel, maar de Tukkers hebben een optie tot koop bedongen. Woensdag zal de deal al officieel bekend worden gemaakt. Sadílek speelde voor PSV uiteindelijk 40 officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Update 22:38: Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV 1,5 miljoen euro zal ontvangen van FC Twente. Daarbij krijgt PSV ook nog een doorverkooppercentage over de eventuele winst indien Sadílek ooit verkocht wordt door de Tukkers. Dit zal vermoedelijk rond de 10 á 15 procent zijn.

Meer op RTV Oost
Tags

sadilek twente oost overijssel tsjechie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Goede deal en een goeie gozer. Zit bij Twente beter op zijn plek dan bij ons op de bank, maar altijd een nuttige speler geweest. Zou mooi voor hem zijn als hij via Twente International kan blijven. One down many more to go.
+2/-1

2 jaar geleden
Is wat mij betreft niet de eerste speler die van de loonlijst af hoefde. Karige som, die €1,5M plus doorverkooppercentage. Toch international Tsjechië.
+6/-0

 
Viel weinig aan te onderhandelen aangezien dit afgelopen zomer al besproken is
+1/-0

 
2 jaar geleden
Daarom had het destijds beter uit onderhandeld moeten worden. Maar goed, wij betalen voor basis spelers van Twente 6 a 8 miljoen. Zij kunnen de speler eerst rustig even uittesten en dan voor een fooi ophalen als deze goed bevalt. We mogen blij zijn dat de Doan optie voor Doan niet is gelicht, die kon ook voor half geld in Duitsland worden gekocht.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wij betalen 6-8 miljoen als een speler uitblinkt bij Twente en als hij de potentie heeft miljoenen meer op te leveren. Zij huren een speler van ons die helaas heeft aangetoond het niveau dat PSV nastreeft net niet te halen. Nuttige 15e of 16e man, meer niet. Zou zomaar kunnen dat Twente nooit echt iets aan hem zal verdienen, dus voor hen is anderhalf miljoen euro gewoon veel geld. Clubs die wel meer kunnen betalen hebben zich blijkbaar helaas toentertijd niet gemeld.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat is appels met peren vergelijken. Wij huren een speler van Benfica die helaas heeft aangetoond het niveau dat Benfica nastreeft net niet te halen. We betalen 2,5 miljoen voor 2 jaar huur en mogen nog eens 10 miljoen overmaken voor 50% van de transferrechten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vind dat geen alles met peren vergelijken. Als Vinicius z’n draai had gevonden en er 20+ in had geschoten had hij een veelvoud van dat bedrag waard geweest. Als Sadilek op de bank terecht was gekomen bij Twente omdat iemand anders beter zou zijn, zouden Twente supporters ook zeggen dat het belachelijk is dat ze anderhalf miljoen neer moeten tellen voor een bankzitter. En dan hadden ze hem niet genomen, het zoals wij Vinicius niet zullen nemen.
+2/-0

 
Hoe vindt jij dat we dit hadden moeten uitonderhandelen Shev? Ik bedoel het gaat hier om pure middelmaat waar we redelijk vanaf komen bij een middelmatige club, en alsnog ook 10/15 % doorverkoop bij evt geluk van Twente krijgen
+1/-0

 
2 jaar geleden
Welke speler dan?
Drommel koste 3,5...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet mierenvoortplanten.

Zodra PSV serieus interesse zou tonen in een speler(!) van FC Twente, of van welke andere nederlandse subtop club dan ook, met een contract langer dan een jaar, zijn dat de prijzen die gevraagd worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Omdat dat de marktwaarde van die betreffende speler dan is. We hebben al mazzel als we een Nederlands talent kunnen kopen, bij AZ hoeven we al niet meer aan te kloppen en we concurreren inmiddels met de Franse middenmoot als je kijkt naar bijvoorbeeld Stengs of Boadu, of clubs als Atalanta. Zouden we weer structureel CL gaan spelen zullen we wat meer aantrekkingskracht gaan krijgen en spelers eerder kunnen verleiden tot een langer verblijf in de Nederlandse competitie, ipv een lekker zonnetje en minstens zo goed salaris.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij koste Veerman ook geen 7 a 8 mln...

Duidelijk is dat John de Jong niet de beste onderhandelaar is voor PSV.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waar is dat dan op gebaseerd dat De Jong duidelijk niet de beste onderhandelaar is? Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook alles behalve tevreden over het transferbeleid, maar hoe kunnen wij inschatten hoe goed of hoe slecht iemand kan onderhandelen? Omdat er vanaf de zolderkamers zonder enige inzage in zaken gemeend wordt beter te weten hoeveel iemand waard zou zijn?
+1/-0

 
2 jaar geleden
6 + verkooppercentage, van ik meen 10% van de winst. Zeg dat we Veerman ooit voor 15 miljoen verkopen zit je op 6.9 miljoen. Ga je nu weer mierenvoortplanten? ;)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Daar zat ik dus naast, want ik meende - ten onrechte - dat hij 4 a 5 mln had gekost.
Dann zijn dat blijkbaar de nieuwe verhoudingen; overigens moest PSV - deze Marcel Brands - destijds ook 14 neertellen voor Mertens en Strootman, dus zo gek veel is er toch niet veranderd...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Behalve dat die 14 miljoen een directe meerwaarde was voor het elftal en een veelvoud heeft opgeleverd in tegenstelling tot Bruma en Baumgartl die voor een slordige 23 miljoen zijn gehaald en waarvan we blij mogen zijn met elke stuiver die we daar nog voor terug kunnen krijgen. Beide verhuurd en de bank warm gehouden. Vind ik persoonlijk de Strootman/Mertens deal net ff beter.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik had graag gezien dat Sadilek een onderdeel van een deal over Zerrouki zou zijn geweest. Die kaart is PSV nu kwijt. Zerrouki lijkt me wel een speler die bij goed doorgroeien het PSV niveau zou kunnen halen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Die lijkt me veel te licht, letterlijk!
+1/-1

 
2 jaar geleden
Zerrouki heeft een maand geleden zijn contract verlengd tot 2025, dus zo'n deal als jij voor ogen had was sowieso al niet logisch. Of in elk geval niet goedkoop.
+1/-0

2 jaar geleden
Laten we nou maar gewoon blij zijn dat hij een nieuwe club heeft gevonden en dat we zowaar wat geld overhouden aan zijn vertrek. We weten nu in ieder geval ook zeker dat hij komend seizoen niet een plek in de selectie bezet houdt waar we ons nu kunnen en moeten versterken.

Jong PSV stroomt weer leeg dit jaar en daar vangen we helemaal niks voor, dat is pas karig.
+2/-0

2 jaar geleden
Volgens mij koste Veerman ook geen 7 a 8 mln...

Duidelijk is dat John de Jong niet de beste onderhandelaar is, maar dat was allang duidelijk.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Vind ik nog niet eens het ergste weet je. De spelers die gehaald worden renderen niet. Je kan beter teveel betalen voor toegevoegde waarde aan het elftal en wat winst bij verkoop dan 10 miljoen + spelers verhuren of op de bank zetten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Yep, klopt, nu maar hopen dat het beter gaat ahja Marcel Brands terug is?

Er schort wat aan de scouting, daar waar PSV altijd goed in was... daar moet volgens mij wat veranderen.
We hebben de jeugdopleiding sterk verbeterd en die levert nu veel meer dan vroeger toppers op, maar bij het aanvullen van buitenaf ligt het pijnpunt imo.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi