Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor nog nooit een wedstrijd van Cambuur

22 april 2022 10:05

Na de winst van de TOTO KNVB Beker kan de focus bij PSV weer volledig op de Eredivisie. In de competitie wachten er voor de ploeg van Roger Schmidt nog vijf wedstrijden en het uitduel tegen Cambuur van zaterdagavond is de eerste die op het programma staat. De promovendus is bezig aan een goed seizoen, al zakten ze afgelopen weken naar de twaalfde plek in de Eredivisie. De achterstand op de achtste plek, die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, is echter maar drie punten.

Gezien de historie zal de wedstrijd van zaterdag PSV veel vertrouwen kunnen geven, aangezien de club nog nooit een wedstrijd van Cambuur verloor. Van de zeven voorgaande ontmoetingen werden er zes gewonnen en eenmaal eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste editie in het seizoen 2015/2016 leverde met 0-6 de grootste overwinning op. Luuk de Jong maakte toen een hattrick.

Eerder dit seizoen wist PSV de thuiswedstrijd tegen Cambuur nog met 4-1 te winnen. Vanwege het Europese programma speelde de ploeg toen niet in de sterkste opstelling, maar door treffers van Davy Pröpper, Eran Zahavi, Noni Madueke en Olivier Boscagli kende het een eenvoudige wedstrijd.




Discussieer mee op de forums


Tags

cambuur eredivisie boscagli editie eran hattrick historie jong knvb madueke promovendus roger schmidt twaalfde zahavi zakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage