PSV komt zwakke start te boven en wint van Cambuur

23 april 2022 22:54

PSV komt zwakke start te boven en wint van Cambuur; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In Leeuwarden werd Cambuur met 1-2 verslagen. Door doelpunten van Eran Zahavi en Mario Götze werd een vroege achterstand ongedaan gemaakt.

PSV begon uitermate zwakke op het Friese kunstgras, want na iets meer dan een minuut spelen kwam de ploeg al op achterstand. Een schot kwam tegen Philipp Max aan, waarna ietwat gelukkig de bal voor de voeten van Joosten kwam en hij via zijn hak de 1-0 kon binnenwerken.

Direct daarna probeerde PSV het initiatief te nemen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het veldspel was echter lange tijd veel te slordig, zodat er nauwelijks kansen kwamen en de thuisploeg er bovendien meerdere keren gevaarlijk uit kon komen.

Uiteindelijk duurde het ruim een half uur tot PSV de eerste grote kans kreeg. Na een goede passeerbeweging kon Ritsu Doan uithalen, maar zijn schot kon nog net door de doelman gekeerd worden.

Vlak voor rust ontsnapte Cambuur aan een rode kaart. Linksback Sylla had al een gele kaart gekregen na een harde overtreding op Doan en kwam enkele minuten later ook hard in op André Ramalho. Met alleen een overtreding tegen kwam de verdediger daarmee goed weg.

PSV drong steeds meer aan en vlak voor rust kreeg het daarvoor de beloning. Een hoekschop kon nog worden weggewerkt, maar werd door Joey Veerman opnieuw ingebracht. De bal kwam voor de voeten van André Ramalho en uit een pass van de Braziliaan wist Eran Zahavi de 1-1 binnen te werken. Met een gelijke stand gingen beide ploegen dan ook rustsignaal tegemoet.

Direct bij het begin van de tweede helft nam PSV het initiatief en ging het op zoek naar een tweede treffer. Dat leidde al snel tot een kans voor Bruma, maar de Portugees schoot te gehaast.

Na een uur spelen kwam Cambuur dan toch met 10 man te staan. Sylla was vlak voor rust al ontsnapt aan zijn tweede gele kaart, maar na een overtreding op Doan kreeg hij dit keer wel voor de tweede keer een gele prent en moest dus van het veld.

PSV voerde de druk direct verder op en al snel was het raak. Een hoekschop van Mauro Júnior kwam perfect voor het doel en werd binnen gekopt door Mario Götze. Het was al het vijftiende doelpunt van PSV dit seizoen in de Eredivisie uit een corner. Enkele minuten later was PSV uit een hoekschop alweer dicht bij een treffer, maar een kopbal van Érick Gutiérrez belandde op de bovenkant van de lat.

Mauro zag vervolgens een kwartier voor tijd een inzet van hem na een goede aanval gekeerd worden door de doelman. PSV leek het duel vervolgens na wederom een goede aanval te kunnen beslissen, maar Doan schoot gehaast over terwijl hij de bal ook af had kunnen geven op de volledig vrijstaande Götze.

Cambuur bleef daarmee nog altijd in de wedstrijd. Ondanks dat de thuisploeg met tien man stond ging het aanvallend steeds meer risico's nemen, waardoor er voor PSV steeds meer ruimte kwam voor de tegenaanval. Twee minuten voor tijd kreeg invaller Maximiliano Romero een grote kans na een goede pass van Doan, maar ook zijn inzet werd door de doelman gekeerd.

Er werden uiteindelijk vier minuten blessuretijd gegeven en daarin kreeg Cambuur een enorme kans. Sinds het doelpunt in de tweede minuut had de thuisploeg geen serieuze doelpoging meer gehad, maar nu kon er plotseling een bal vrijstaand ingekopt worden. De inzet ging echter hoog over. In de laatste minuut volgde er ook nog een afstandsschot, maar deze kon door Yvon Mvogo eenvoudig gekeerd worden. PSV trok de winst daarmee over de streep.