Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Uiteindelijk hebben we wel alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen'

24 april 2022 00:18

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan al verwacht te hebben dat PSV het zwaar zou krijgen tegen Cambuur. "En als je dan op zo'n veld al vroeg achterkomt is het helemaal niet makkelijk", aldus Schmidt. "Na een zware wedstrijd zoals zondag is de eerstvolgende altijd lastig. Vandaag was er maar één doel en dat was winnen. We verdienden dat ook. Het was niet makkelijk, omdat het voetbal heel anders is dan normaal. Maar uiteindelijk hebben we wel alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen."

PSV evenaarde een Eredivisie-record door voor de vijftiende keer uit een hoekschop te scoren. "Ik was verbaasd over dat record, omdat we voor mijn gevoel veel vaker uit een corner hebben kunnen scoren", zo gaf Schmidt aan. "Volgens mij hebben we vandaag iets van twintig corners gehad. Dat heb je best een aardige kans om te scoren. We trainen hier vaak op als het schema het toe laat en hebben in onze ploeg ook een paar goede koppers."

In de tweede helft was Schmidt regelmatig ontevreden over het spel van de aanvallers. "De tegenstander blijft altijd het geloof houden als het verschil maar één doelpunt is. We kregen een paar heel goede kansen om de derde te maken en dan was de wedstrijd beslist", zei hij daarover. "Maar ook in al die momenten zag je dat de bal hier heel anders beweegt. Maar het is wat het is."




Tags

schmidt roger achterkomt beweegt cambuur corners eredivisie espn evenaarde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage