Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV in gesprek met Adil Ramzi voor hoofdtrainerschap van Jong PSV'

26 april 2022 10:43 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV in gesprek met Adil Ramzi voor hoofdtrainerschap van Jong PSV"; image source: Pro Shots

PSV is met Adil Ramzi in gesprek om na dit seizoen Ruud van Nistelrooij op te volgen als hoofdtrainer van Jong PSV. Dat heeft de voormalig middenvelder zelf bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad. Ramzi is al acht seizoenen werkzaam in de jeugdopleiding van PSV en is dit seizoen assistent-trainer van Jong PSV. In het seizoen 2019/2020 was hij korte tijd assistent trainer bij het eerste elftal toen Ernest Faber als interim-trainer het seizoen afmaakte.

Ramzi staat op het punt om de opleiding Coach Betaald Voetbal af te ronden. Om die reden was hij maandagavond tegen MVV al eenmalig de hoofdcoach van de beloftenploeg. Daarmee kon de Marokkaan een van de laatste examens van de KNVB afleggen.

Meer op ED.nl
Tags

ramzi jong afleggen beloftenploeg examens faber knvb nistelrooij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Kijk eens aan, de opvolger van Ruud is al bekend. Maar zonder dollen, leuk voor die jongen. Ben benieuwd of hij Jong PSV weer terug naar de subtop kan brengen. Leuk zo'n opleidingsteam, maar het algehele niveau mag wel weer terug naar een paar jaar terug. Hoe sterker het elftal hoe beter talent zich kan ontwikkelen.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Het niveau van een aantal jaar terug was vooral zo hoog omdat het steeds aangevuld werd met spelers van PSV 1 die uit een blessure kwamen. Dat mag niet meer en PSV doet dat zelfs niet voor spelers die nog wel de leeftijd hebben. Romero nu is echt een uitzondering. Dat is dan ook direct een van de redenen waarom Ajax zoveel hoger staat. Die spelen regelmatig met spelers die reserve stonden bij Ajax 1.
Ik vind dit zo beter, zowel voor (jong) PSV als voor de competitie.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Daar heb je inderdaad een goed punt. Jong Ajax speelt ook vaak met een team dat meer waard is dan de rest van de hele KKD bij elkaar. Toch vind ik wel dat de ambitie moet hebben om linker rijtje te spelen en niet rond plek 16,17 te bungelen. Maar de jeugdopleiding is nog vol in ontwikkeling, bijna alle jeugdelftallen draaien in de top van hun competitie mee dus de investeringen in de Herdgang werpen echt wel hun vruchten af. Dit elftal zal de komende jaren dus ook steeds sterker worden is mijn verwachting. Het jeugd beleid van PSV de afgelopen jaren onder o.a. Toon is naar mijn mening fantastisch geweest en daar gaan we heel veel plezier aan beleven.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Het is vrijwel onmogelijk om ieder jaar een volledige selectie te hebben van 20 jarigen die nog niet goed genoeg zijn voor PSV maar wel voor Jong PSV zonder dat daar spelers met te weinig potentie bijzitten en daarbij ook nog eens stabiel genoeg zijn om dat week in, week uit te kunnen zodat ze echt linkerrijtje potentieel zijn. Het heeft meer nut om een 17 jarig toptalent daar eens te laten falen (of schitteren) dan een 23 jarige die niet verder gaat komen dan FC Den Bosch maar die een hogere ondergrens heeft maar daar ook zelden boven komt. Jong PSV is een opleidingsploeg en seizoensdoelen zouden daar ondergeschikt moeten zijn. Individuele doelen, wedstrijd doelen en als het moment daar is eens strijden voor een periode.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je moet je ook afvragen met welk doel die teams deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie. Het is een understatement om te zeggen dat de prestaties van Jong PSV de afgelopen seizoenen niet goed zijn geweest, maar uiteindelijk staat het opleiden centraal en niet de prestaties.

Vier jaar geleden werd Jong Ajax kampioen in de KKD. Heel leuk voor ze, maar uiteindelijk heeft maar één speler van dat team (Mazraoui) door weten te breken in het eerste elftal. Natuurlijk eindigde Jong PSV in datzelfde seizoen ook hoog met een vijfde plek, maar met Gakpo, Teze, Mauro en Obispo heb je in de huidige A-selectie vier spelers zitten die in dat seizoen in de KKD speelden en zat destijds ook Donyell Malen in die ploeg. Uiteindelijk zal PSV veel meer aan dat seizoen gehad hebben dan Ajax.

Je merkt het dit seizoen opnieuw in Amsterdam. Regelmatig spelen ze met vier of vijf spelers van de A-selectie. Goed voor de resultaten, want ze staan dit seizoen opnieuw in de subtop. Maar wie van dat team zou de overstap kunnen maken naar de A-selectie als de spelers zelf veel minder spelen omdat wissels van de A-selectie hun minuten moeten maken? Zelfs die Unuvar, die al jaren wordt gezien als het grootste talent, mag niet alles spelen omdat er mensen van de A-selectie mee moeten doen.

Ik durf de weddenschap wel aan dat van de huidige Jong-selecties er meer spelers van PSV de stap naar de A-selectie gaan zetten dan die van Ajax. Al pakt het voor PSV dit seizoen ook wel heel ongelukkig uit dat vrijwel alle grote talenten uit die ploeg landurig uit de roulatie zijn (geweest). De prestaties zouden zelf ook veel beter zijn geweest als Sambo, Oppegard en Van de Laak vrijwel alles gespeeld zouden hebben achterin en Fofana de vaste spits zou zijn geweest.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Aan de ene kant goed dat Adil doorstroomt aan de andere kant heeft een externe kandidaat misschien een andere frisse kijk op JPSV. Ik vind het de laatste jaren vrij gezapig met goede resultaten tegen clubs uit het linkerrijtje en veel miskleunen tegen de mindere clubs uit het rechterrijtje. Mentaliteitskwestie?
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

affluit affluiten alchemist basarnhem benitez cambuur code competitievervalsing feyenoord gakpo ghazi hag heerenveen jong medelijden napoli nistelrooij psvrijnwoude rangers rutten saibari sangare schmidt shevchenko simons slot til twente var vertessen