Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen naar Benfica

27 april 2022 14:38
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen naar Benfica</b>; image source: Pro Shots

Het hing al even in de lucht, maar is nu ook officeel bevestigd: Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen naar Benfica. De huidige nummer drie van Portugal heeft bevestigd dat het een principe-akkoord heeft bereikt met de trainer over een contract. Volgens het Eindhovens Dagblad zal hij in principe voor twee jaar gaan tekenen.

Of de andere Duitse stafleden van PSV ook naar Lissabon zullen verhuizen is nog onbekend, maar volgens het Eindhovens Dagblad zal waarschijnlijk assistent-trainer Jörn Wolf in ieder geval ook naar Benfica gaan. Of Benjamin Kugel en Jens Wissing diezelfde overstap gaan maken is nog niet duidelijk, maar vast staat wel dat ze gaan vertrekken bij PSV.

In Portugal wordt gespeculeerd dat Mario Götze ook naar Benfica wil vertrekken, terwijl Schmidt ook interesse zou hebben in Érick Gutiérrez.




Discussieer mee op de forums


Tags

benfica schmidt roger portugal benjamin gotze gutierrez jorn kugel lissabon lucht officeel verhuizen wissing wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Echt jammer dit. Denk dat hij te weinig perspectief zag om de vaak iets te optimistische doelen van PSV te halen. Had deze trainer de juiste middelen gegeven en we hadden nog een paar stappen omhoog kunnen doen. Helaas hadden we van de winter geen mogelijkheid om de verdediging te versterken (Te weinig geld of gebrek aan scouting/onderhandeltechniek?, ik weet het niet) Daarnaast lijken die twee miskleunen met keepers ons dit seizoen ook fataal te worden. Had een goede keeper gehaald van de zomer en 1 of 2 versterkingen in de verdediging van de winter en we waren lachend kampioen geworden. Het is helaas allemaal niet zo simpel als dat ik het nu tik uiteraard. In ieder geval heeft Schmidt ons naar een hoger niveau getild. Van verlengen tegen amateurs in de beker naar beker winst. 2x een tweede plaats (misschien wel meer...) in de competitie met, eerlijk is eerlijk, een veel sterker Ajax. Heel veel pech met corona en blessures en 2 Europese overwinteringen op rij. De schade van van Bommel en in mindere mate Cocu lijkt hersteld en nu verder met Ruud de weg omhoog door zetten. Götze zal wel vertrekken, want wil graag nog CL spelen, iets wat ik ons volgend jaar niet zie doen zonder titel, met Veerman hebben we een goede back up.
Schmidt is in ieder geval denk ik het beste wat ons had overkomen de afgelopen twee jaar. Een bijzonder knappe prestatie met een club die volledig op zijn gat lag en eigenlijk nog altijd geen volledige PSV waardige selectie heeft. 2 en hopelijk 3 prijzen is een mooie oogst.
+9/-0

 
1 jaar geleden
De schade van Cocu? Je bedoelt die 3 landstitels in 4, nou vooruit, 5 seizoenen?

En wat betreft die keepers: hij wilde Mvogo, hij wilde Drommel! Hij had Unnerstahl kunnen opstellen, hij had Mvogo eerder kunnen brengen. Dan was je wellicht dit seizoen wél kampioen geworden.

Plus dat idiote roulatie- en wisselsysteen, het spelconcept dat vaak leidde tot maar één helft aanvaardbaar voetbal.

Kom op zeg, hij is geen wonderdokter. Ajax was kwetsbaar dit seizoen. Zowel hij als Van Bommel in 2019 had niet kampioen kunnen maar móéten worden! Beiden hebben daarin gefaald toen het er écht op aankwam.

Net zoals zijn tactisch plan én opmerkelijke wissels PSV tegen Benfica en Leicester duur zijn komen te staan. Dat kostte ons in eerste instantie CL en later in herkansing halve finale kleine cl.
+7/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, want het voetbal onder Cocu was van een vele malen lager niveau dan nu met de angsthazen wissels en laffe instelling. Het is dat Ajax nog slechter was in die tijd. Structureel tegen kkd ploegen uit de beker, wel eens gehoord van Osijek en het jaar dat PSV geen Europees hoofdtoernooi speelde? Of die laffe 532 toen we van Rostov moesten winnen voor overwintering? Tuurlijk waren de titels prachtig zeker thuis tegen Ajax, of de overwintering in de CL en altijd alle respect voor Cocu, maar een goede trainer was het gewoon niet. Net als de Boer, 4x op rij kampioen met Ajax omdat de rest er nog minder van bakte. Beide hebben niet voor niks bij elke andere club gefaald.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Alsof het voetbal onder Schmidt zo oogstrelend is. Meestentijds is het niet om aan te gluren. De leuke wedstrijden zijn op de vingers van één, met wat fantasie plus de Europese potjes tegen Kopenhagen erbij, twee hand(en) te tellen. Het fantasieloze geploeter tegen Cambuur was wat dat betreft exemplarisch en eerder regel dan uitzondering. En wat Europees hoofdtoernooi mislopen betreft, moderne onzin, in de mooie seventies & eighties haalden wij nooit Europese hoofdtoernooien.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Moet eerlijk bekennen dat ik pas sinds 89 PSV supporter ben, net een jaar te laat op voetbal gegaan. Derhalve is Osijek de grootste vernedering die ik als supporter heb meegemaakt gevolgd door RKC thuis een paar keer Roda en de mega blamage tegen GVVV, waar we onder Cocu al eerder eens ontsnapt zijn aan een verlenging tegen amateurs. Natuurlijk was de 5-0 dit jaar ook een enorme vernedering, maar in ieder geval tegen een betere ploeg. Kampioen worden met dit elftal kan enkel als Ajax het laat liggen en helaas doen ze dat, bijna op zijn psv's, steeds net niet. Het is hopen op een de Graafschap scenario. Maar ik zie de afgelopen twee jaar een PSV dat presteert naar kunnen. Zeker niet altijd geweldig, ook door de enorme berg blessures, maar wel gewoon ruim voldoende.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is niet ruim voldoende. Vorig seizoen, wat was het, 16(?) punten achter Ajax, en ook dit seizoen amper fatsoenlijke wedstrijden. Onder Cocu had je nog uit- én thuisoverwinningen tegen Ajax & Feyenoord en ook tegen AZ werd doorgaans gewonnen. Europees en voor de beker hield het idd niet over, nee, hoewel in de eerste maanden onder Phillip de beker werd gewonnen. En zoals gezegd 3 landstitels. En hoe je het wendt of keert, alles valt of staat bij kampioen worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan moet je er ook wel bij zeggen dat de selecties van Ajax, Feyenoord en AZ (de afgelopen jaren) een stuk sterker zijn dan in de tijd van Cocu, waar PSV juist enorm heeft moeten inboeken aan kwaliteit. Het elftal van Cocu zal 10 van de 10 wedstrijden winnen tegen het PSV van Schmidt, puur op kwaliteit. Cocu mocht inderdaad de veel te laat ontslagen Rutten vervangen in de beker finale. Dat jaar was er voor hem dan ook geen kans om er tegen een kkd club uit te vliegen. Het feit dat we daadwerkelijk nagenoeg elke topwedstrijd verliezen heeft denk ik meer met kwaliteit te maken dan tactiek. Een Ajax uit vorm kunnen we dan gelukkig net aan verslaan, maar Ajax en in mijn opinie ook Feyenoord hebben momenteel een betere selectie. Ja wij hebben een aantal spelers waar Feyenoord enkel van kan dromen, maar het totale plaatje bij Feyenoord is meer in balans. Kijk je naar wie het beste zijn financiële mogelijkheden benut mogen we zelfs jaloers zijn op wat Feyenoord bereikt met zijn beperkte middelen. Toch eindigen we boven ze.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Phillip Cocu kwam in 2012 niet in een gespreid bekerfinalebedje terecht, maar moest eerst de, toen zeker, lastige uitwedstrijd bij Heerenveen winnen en deed zulks met verve (1-3). Roger Schmidt is er niet 1× in geslaagd bij het, inmiddels veel zwakkere, Heerenveen te winnen.

Overigens was Cocu niet de trainer bij de bijna-blamage in Veenendaal, dat was de interim-opvolger van Mark van Bommel: Ernesto Fabrizio.

En PSV heeft imo een (veel) betere selectie dan Feyenoord, maar hun trainer heeft hen wél tot op de drempel van een Europese finale geleid. Misschien hadden wij na ad en td ook tc van AZ moeten halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inzake kampioen worden met dit PSV: helaas bleek in grote wedstrijden dat we (om wat voor reden dan ook) tekort kwamen. Ik geloof 7 punten in 7 wedstrijden tegen de TOP5.
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt Roger! Heeft gif in de selectie teruggebracht en lijkt het maximale uit een beperkte selectie gehaald te hebben terwijl enkele spelers eindelijk leveren wat er al jaren van ze verwacht werd. Met een beetje mazzel was je nog kampioen geworden ook. Dit seizoen had het gekund. Zit nooit echt lang bij een club dus dat Gerbrands (en RVC) hem zoveel gegeven heeft/ hebben verbaast me het meeste in ‘het dossier’ Schmid. Ben blijer dat Gerbrands gaat dan dat Schmid vertrekt
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Houdoe en Bedankt
Heeft het niveau omhoog gebracht, maar na twee jaar en zonder hoofdprijs vertrekken maakt op mij weinig indruk voor de lange termijn.
En dan een paar weken voor het eind deze bekendmaking..
Volgend seizoen gaan we verder bouwen, met een clubman aan het roer
+1/-0

1 jaar geleden
Gaan de spelers nu ook vast onderhandelen voor volgend seizoen?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage