Transparent
Inloggen
Sluiten

Brabantse derby tegen Willem II levert in Philips Stadion vaak een zege op

29 april 2022 13:06

Zondagmiddag staat er weer een Brabantse derby op het programma, aangezien PSV het in het Philips Stadion dan opneemt tegen Willem II. De provinciegenoot verkeerd in degradatienood, aangezien ze met nog vier wedstrijden te spelen op de zeventiende plaats staan. Het verschil met de ploegen onderin is echter zeer klein.

Het duel van zondag zal PSV veel vertrouwen bieden. In de Eredivisie speelde PSV 45 keer eerder tegen Willem II en daarin wist het liefst 40 keer te winnen. Het duel eindigde 3 keer in een gelijkspel, terwijl Willem II twee keer wist te winnen. In het seizoen 1988/1989 werd met 7-0 de grootste zege ooit behaald.

De selectie van Willem II kent met Freek Heerkens en Nasser El Khayati twee spelers die in de jeugdopleiding van PSV hebben gespeeld. Hoofdtrainer Kevin Hofland kwam als speler bovendien ook in actie voor PSV, terwijl assistent-trainer Reinier Robbemond bijna anderhalf jaar assistent in Eindhoven is geweest.




Tags

derby degradatienood eredivisie heerkens hofland khayati nasser provinciegenoot robbemond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage